i5-9600K ve RTX 2070 tabanlı sistem toplama

VaLaK

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Satış Danışmanı
İyi günler Technopat ailesi.
Ben sistem toplamak istiyorum ve SSD, HDD ve kasa'da şu anlık kullandığım ve kasa olarak da eski kasamı kullanmayı düşünüyorum.

Eski sistemim.
MSI H81M-P33 Intel H81
İ5 4460 3.2 GHZ
Nvidia GTX970
Kingston HyperX Fury Black 16GB(2x8GB)

Toplamak istediğim sistem.
Intel Core i5-9600K 3.70GHz
Msi MAG Z390M Mortar
Kingston Predator
MSI GeForce RTX 2070 Gaming

Alacağım ekran kartına param yetmiyor ama diğer parçaları alsam ekran kartına 6 ay sonra alsam olur mu?
Fikirlerini almak istedim cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.

Intel yerine AMD sistem alarak kendine büyük iyilik yapmış olursun ama yine de seçimine saygı duyarak fikrimi paylaşacağım. Ekran kartını GTX970 tutarak komple sistemini yenilemen gayet sağlıklı olur. Lakin RTX 2070 yerine RTX 2070 Super versiyonunu almanı önerirdim. Sonuçta refresh ediliyor ve 0 alıyorsun. Almışken en güncelini alman daha doğru olur ve sonuçta para biriktirerek ilerde alacaksın, yeterli parayı biriktirirsin diye düşünüyorum. Onun dışında yeni sisteme geçtikten sonra, kasa ssd hdd çok hayati olmasada ekran kartını satın aldıktan sonra, bu parçalarını da yavaş yavaş ama sağlam bir şekilde yenilersin. En sonda güzel bir 750W Gold PSU ile sistemi taçlandırırsın.

Intel yerine AMD sistem alarak kendine büyük iyilik yapmış olursun ama yine de seçimine saygı duyarak fikrimi paylaşacağım. Ekran kartını GTX970 tutarak komple sistemini yenilemen gayet sağlıklı olur. Lakin RTX 2070 yerine RTX 2070 Super versiyonunu almanı önerirdim. Sonuçta refresh ediliyor ve 0 alıyorsun. Almışken en güncelini alman daha doğru olur ve sonuçta para biriktirerek ilerde alacaksın, yeterli parayı biriktirirsin diye düşünüyorum. Onun dışında yeni sisteme geçtikten sonra, kasa ssd hdd çok hayati olmasada ekran kartını satın aldıktan sonra, bu parçalarını da yavaş yavaş ama sağlam bir şekilde yenilersin. En sonda güzel bir 750W Gold PSU ile sistemi taçlandırırsın.
hocam fikirlerin süper bayıldım ama AMD konusunda korkuyorum ya daha doğrusu korkuttular.

hocam fikirlerin süper bayıldım ama AMD konusunda korkuyorum ya daha doğrusu korkuttular.
AMD'den korkulacak birşey yok. Kalite olarak Nvidia ve Intel'i yakalamış bir firma. Eski Phenom x4 dönemlerini bilmem. Benim o zamanlar taka bir netbookum vardı. Anca flash oyunları oynuyordum. Amd bence Ryzen serisi ve RX 400 serisi ile kaliteyi müthiş arttırdı. AMD ikinci el piyasası da gayet canlı. Fakat AMD ile ilgili şöyle bir gerçek var ki, Intel ve Nvidia kadar sorunsuz değil. Anakart-RAM gibi konularda uyumluluk sorunu olabiliyor ama o da çözülmeyecek değil. Yani paramı basarım, "0" sorunla mavi ve yeşilin uyumuyla sistem kurarım dersen, Intel ve Nvidia'yı tercih etmen gayet doğal. Benim kafamda ise en uygun fiyata en yüksek performansı nasıl alırım sorusu yattığı için AMD'ye yöneldim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı