i5 9600K Voltaj değerleri ne kadar olmalı?

Alone_Man

Kilopat
Merhabalar, elimde kullanmak'da olduğum i5 9600K işlemci var, ben bu işlemciyi 4.6Ghz sabitlemek istiyorum ve ne kadar voltaj vereceğimi bilmiyorum, işlemcim devamlı oyunlar da frekans inip çıkıyor ve ben de frekansı sabitlemek istiyorum ama nasıl yapacağıma dair bir bilgim yok. Yani demek istediğim voltaj değeri 4.5 veya 4.6 kaç olması gerekiyor? Soğutucu olarak Cooler Master Masterliquid Lite 120mm. Anakart olarak Asus-TUF-Z390-Plus kullanıyorum. Özellikle de @Recep Baltaş ve @Ali Güngör Yardımcı olurlarsa çok memnun kalırım, iyi akşamlar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1.2V bile all core 4.6GHz için yetecektir. Soğutucun fena değil, 5'e de sabitleyebilirsin. 1.35V'tan aşağıya doğru test etmen gerek veya düşükten de yükseltebilirsin.
Göreceğini sanmıyorum ama gerek de yok. 4000 ile %18 IPC ve 200MHz all core turbo frekans artışı gelecek, 10000 serisi Ryzen 4000 gelene kadar satarsa satar. Sonrasında satacağını düşünmüyorum. Yüksek frekans tek başına işe yarasa keşke, Intel frekanslara abanmak yerine bir an önce mimariyi değiştirip geliştirse iyi olacak.

1.2V bile all core 4.6GHz için yetecektir. Soğutucun fena değil, 5'e de sabitleyebilirsin. 1.35V'tan aşağıya doğru test etmen gerek veya düşükten de yükseltebilirsin.
Vay be, burada 1.2 voltlar konuşuluyor, biz 4.2 için 1.4 volt görüyoruz, utan AMD.

Vay be, burada 1.2 voltlar konuşuluyor, biz 4.2 için 1.4 volt görüyoruz, utan AMD.
Ehem:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…