i5 9600K Voltaj değerleri ne kadar olmalı?

@Tolga Samet Reis dün biosa girip dediğin işlemleri yaptım, frekansı 4.6 sabitledim, fakat voltaj kısmına geldiğimde auto, manuel aldım ve 1.200 rakamı girip enter basınca 1.700 çıkıyor ve rakam kırmızı yanıyor, bir kaç defa denememe rağmen yine aynısı oldu ben de auto bırakıp çıktım. Sence voltajı auto bıraksam her hangi bir problem veya performans kaybı yaşar mıyım? Yardımcı olursan çok memnun olurum.

Son düzenleme:
@Tolga Samet Reis dün biosa girip dediğin işlemleri yaptım, frekansı 4.6 sabitledim, fakat voltaj kısmına geldiğimde auto, manuel aldım ve 1.200 rakamı girip enter basınca 1.700 çıkıyor ve rakam kırmızı yanıyor, bir kaç defa denememe rağmen yine aynısı oldu ben de auto bırakıp çıktım. Sence voltajı auto bıraksam her hangi bir problem veya performans kaybı yaşar mıyım? Yardımcı olursan çok memnun olurum.
Klavyeden + ve - tuşlarını kullanarak arttırmayı denediniz mi? Ve offset mode ye aldınız değil mi?

Kısa ve öz anlatmış, deneyin.

Ben o ayarı kullandım ve kendi hız aşırttı fakat sonra gereksiz olduğunu düşünüp kapattım, silikon kalitesinden galiba arkadaşın o tuşu çalışmamış, fakat ikizim de denedi onda da bir problem olmadan olmuştu garip 🤔

Kardeşim o ayarı denedim sadece frekansı yani GHz 5.0 GHz alıp hiçbir işlem yapmayıp voltaja filan, ayarları kaydettiğim zaman PC açılmıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı