i5 9600K vs i5 9600KF

Çözüm
Hocam ben ryzen 3600 mü i5 9400f yada i5 9600k arasında kaldım ne yapsam bir ayrdımcı ol
Hocam kesinlikle i5 9600K şaşmayın, tek çekirdek performansı inanılmaz güçlü (bütçeniz müsaitse) i7 9700 alabilirsiniz. Benim eski sistemim vardı Ryzen inanırmısın hayatım resmen kabustan da beter oldu, önceki konularıma bakarsan ne demek istediğimi anlarsınız. Geçen gün Intel geçtim abi dünya varmış ya dedim, oyunlar o kadar çok stabil ki kaymak gibi akıyor, görüntü desen zaten bal dök yala, yani seni Intel hiç bir zaman olsun yarı yolda bırakmaz, verdiğin paranın hakkını sonuna kadar alırsın, bu benim şahsi düşüncem başkası neder umrumda değil. Ben fazlasıyla memnunum, tabi son karar senin canın neyi istiyorsa onu al 🙂
Evet, F ve KF modellerinde dahili grafik işlem birimi bulunmuyor, bunun dışında fark yok. Hangisinin alınacağı fiyat farkına bağlı. Fiyat farkı çok değilse 9600K, KF model çok daha ucuzsa KF alınabilir.

Aynı boyutta işlemcinin içinde bir de grafik birimi olunca sanki kötü çalışacakmış gibi bir his var bende. Boyut aynı ikisinde de birinde full işlemci, diğerinde bir de grafik var. Bu his beni öldürüyor :)

Aynı boyutta işlemcinin içinde bir de grafik birimi olunca sanki kötü çalışacakmış gibi bir his var bende. Boyut aynı ikisinde de birinde full işlemci, diğerinde bir de grafik var. Bu his beni öldürüyor :)

Anlıyorum fakat önemli olan sizin hisleriniz değil. :) İkisinin de teknik özellikleri aynı. Sizin bütçenize ve ihtiyaçlarınza ne uyuyorsa alıp kullanın.

Hocam ben geçenlerde 9600K aldım, çok memnunum, şöyle söyleyeyim ekran kartınıza bir şey olduğu zaman direkt anakarta bağlayıp HDMI veya DP görüntü alabilirsiniz yani ekran kartsız bilene PC de takılma şansınız var (Oyun hariç tabi çünkü ciddi anlamda kasıyor 😊) ben olsam K modelini tercih ederim, tabi son karar sizin bu benim şahsi fikrim, umarım sizi aydınlatabilmişimdir.

Hocam ben geçenlerde 9600K aldım, çok memnunum, şöyle söyleyeyim ekran kartınıza bir şey olduğu zaman direkt anakarta bağlayıp HDMI veya DP görüntü alabilirsiniz yani ekran kartsız bilene PC de takılma şansınız var (Oyun hariç tabi çünkü ciddi anlamda kasıyor 😊) ben olsam K modelini tercih ederim, tabi son karar sizin bu benim şahsi fikrim, umarım sizi aydınlatabilmişimdir.

şimdi iki işlemcide aynı ebatta. biri safi işlemci , diğerinde görüntü kartı var içinde. aynı ebat olunca sanki işlemcisini az koymuşlar gibi düşünüyom :)

Hocam ben ryzen 3600 mü i5 9400f yada i5 9600k arasında kaldım ne yapsam bir ayrdımcı ol

Hocam kesinlikle i5 9600K şaşmayın, tek çekirdek performansı inanılmaz güçlü (bütçeniz müsaitse) i7 9700 alabilirsiniz. Benim eski sistemim vardı Ryzen inanırmısın hayatım resmen kabustan da beter oldu, önceki konularıma bakarsan ne demek istediğimi anlarsınız. Geçen gün Intel geçtim abi dünya varmış ya dedim, oyunlar o kadar çok stabil ki kaymak gibi akıyor, görüntü desen zaten bal dök yala, yani seni Intel hiç bir zaman olsun yarı yolda bırakmaz, verdiğin paranın hakkını sonuna kadar alırsın, bu benim şahsi düşüncem başkası neder umrumda değil. Ben fazlasıyla memnunum, tabi son karar senin canın neyi istiyorsa onu al 🙂

Çözüm

Intel Core i5 9600K Soket 1151 - 9. Nesil 3.7GHz 9MB Önbellek 14nm İşlemci
2.069,43

MSI MAG Z390 TOMAHAWK Intel Z390 Socket 1151 DDR4 4400MHz (O.C.) Anakart
1.287,45

GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit RGB LED Ram
1.406,87

MSI GeForce GTX1660Ti GAMING X 6GB GDDR6 192Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı
2.585,08

nasıl

Intel Core i5 9600K Soket 1151 - 9. Nesil 3.7GHz 9MB Önbellek 14nm İşlemci
2.069,43

MSI MAG Z390 TOMAHAWK Intel Z390 Socket 1151 DDR4 4400MHz (O.C.) Anakart
1.287,45

GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit RGB LED Ram
1.406,87

MSI GeForce GTX1660Ti GAMING X 6GB GDDR6 192Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı
2.585,08

nasıl
Hocam gayet güzel bir sistem olmuş ama 32 GB RAM biraz fazla olmuş sanki, günümüz de 16 GB yeterli ama ileriye dönük istiyorsanız sizin için çok iyi seçim olur. Onun dışında anakart güzel seçim Z390 ben TUF-Z390-PLUS kullanıyorum. Monitörünüz 1080p ise gayet iyi bir sistem olmuş ekran kartı zaten 1080p ULTRA ayarlar da oynatabilecek bir kart. 2K filan düşünürseniz biraz zorlayabilir onuda belirtmek isterim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı