i5 9600K vs i7 3770

İ5 9600K, İ7 8700K'nın tek çekirdek performansından biraz üstün yani bunu karşılaştırmak saçma. Şu an İ5 9600K 1750-1800 TL'den bulunurken bence alınmalı. Çünkü yaza doğru fiyatı 2000 TL'nin üstüne çok rahat çıkar bu sefer geç kalmayın bence.

Hocam şimdi aldık diyelim 3000₺ gözden çıkardık. Elimde ki parçalar da max 1500 eder. 1500 ₺ extra verip performans farkı alabilecek miyim? değer mi? Birazda görsellik ve DDR4 bir sistem düşünüyordum. Fakat arkadaş DDR5 belleklerden bahsediyor. Kafam karıştı biraz.
i7 8700 sistem toplayacaktım yazın 1470₺ idi hepsiburada'da. Vermediler kredi bende almadım. Aslında kredi kartınla alabilirdik aptallık yaptık. Tekrar aynı hataya düşmek istemiyorum bir de i5 9600K için.

Adam artik sıkıldım, degisiklik olsun istiyorum diyor.

Dostum, dedigini anliyorum. Bende, degisiklik olsun diye 15 tane konsol degistirdim.

Ama sistemin iyi. Degisiklik yapacaksan kasayi degistir, LED dose kasanin icine falan. Ama sistemi degistirme.

Yine de senin kararin. Herkes degistirme demis. Ben ise sadece degisiklik istiyorsan kasayi degistir ve LED dose diyorum.

Dostum, dedigini anliyorum. Bende, degisiklik olsun diye 15 tane konsol degistirdim.

Ama sistemin iyi. Degisiklik yapacaksan kasayi degistir, LED dose kasanin icine falan. Ama sistemi degistirme.

Yine de senin kararin. Herkes degistirme demis. Ben ise sadece degisiklik istiyorsan kasayi degistir ve LED dose diyorum.

Yanlış hatırlamıyorsam ASUS In Win 303 model kasaya sahip, bu görselliğe sahip bir kasayı değiştirmesinin lüzumu yok. Performans artışı verilen fiyata değmeyeceği için hiç olmazsa 7nm Zen2'leri yada 10nm 10.nesil Intelleri beklemek mantıklı olacaktır.

Hocam şimdi aldık diyelim 3000₺ gözden çıkardık. Elimde ki parçalar da max 1500 eder. 1500 ₺ extra verip performans farkı alabilecek miyim? değer mi? Birazda görsellik ve DDR4 bir sistem düşünüyordum. Fakat arkadaş DDR5 belleklerden bahsediyor. Kafam karıştı biraz.
i7 8700 sistem toplayacaktım yazın 1470₺ idi hepsiburada'da. Vermediler kredi bende almadım. Aslında kredi kartınla alabilirdik aptallık yaptık. Tekrar aynı hataya düşmek istemiyorum bir de i5 9600K için.
DDR5 2020 de çıkıcak bütçen varsa değişiklik yap bence 2020 ye kadar kim öle kim kala doların durumu da belli değil

Elindeki RAM mi yetersiz yoksa işlemcisi mi kötü? Bu sistem yenilemede eline geçen ne olacak. Zaten 2018'in sonundayız, neredeyse 2019'a girdik diyebiliriz, 2020'den bahsederken sanki uzak gelecekmiş gibi anlatıyorsunuz. Yılbaşında sistemini yenilese 1-1.5 sene sonra DDR5 çıkacak sonra "haydaaa hiç ihtiyacım yokken i7 3770 ve 16 GB DDR3 sistemi sattık yeni sistem dizdik ama sistemim yine eski nesil oldu" diyecek. Elinde eski nesil i3-i5 ve 8 GB DDR3 olsa neyse de mevcut sistemi zaten GTX 1060'a ve oyunlara yetiyor.

Dostum bende zaten ASUS IN-WIN 303 var. Tamamen görsel şölene göre hazırlanmış bir kasa. Değiştirmeme gerek yok ki :/ Demek istediğim Fanlar ve Kasayı RGB olarak kullanamıyorum, anakartımda RGB desteği yok. Dolar durumu çok karışıkken i5 9600K'ya geçip DDR4'e mi atsam diyorum kendimi, değer mi değmez mi aklımda ki soru bu.
Elindeki RAM mi yetersiz yoksa işlemcisi mi kötü? Bu sistem yenilemede eline geçen ne olacak. Zaten 2018'in sonundayız, neredeyse 2019'a girdik diyebiliriz, 2020'den bahsederken sanki uzak gelecekmiş gibi anlatıyorsunuz. Yılbaşında sistemini yenilese 1-1.5 sene sonra DDR5 çıkacak sonra "haydaaa hiç ihtiyacım yokken i7 3770 ve 16 GB DDR3 sistemi sattık yeni sistem dizdik ama sistemim yine eski nesil oldu" diyecek. Elinde eski nesil i3-i5 ve 8 GB DDR3 olsa neyse de mevcut sistemi zaten GTX 1060'a ve oyunlara yetiyor.

Bu yorum baya mantıklı oldu teşekkür ederim cevabınız için.

İmzandaki 1060 için alıyorsan gereksiz masraf olur. Daha güçlü ekran kartına geçeceksen o vakit sistem değişikliğini düşünebilirsin. Sırf RGB istiyorsan kasanın RGB kontrolcüsüne RGB çoğaltıcı kablo takıp uçlarına RGB fan veya şerit led takabilir kumandayla renklerini değiştirebilirsin. Yani sırf RGB için anakart işlemci almana gerek yok.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı