i5 9600k vs i7 9700k

K ibareli işlemcilerin soğutucusu olmadığından soğutucuyada para vermek zorunda kalıcaksın bence Ryzen7 2700x alabilirsin stok soğutucusuda gayet kaliteli

K ibareli işlemcilerin soğutucusu olmadığından soğutucuyada para vermek zorunda kalıcaksın bence Ryzen7 2700x alabilirsin stok soğutucusuda gayet kaliteli
İstediğine göre biliyordur soğutucu olayını. O.C modelli işlemciler olduğu için ilerde yapacaktır belki de, bu yüzden düşünülebilir ama bana göre de en mantıklı seçim sizin dediğiniz.

Adam başlıkta İntel sormuş, karşılaştırma istemiş. Gidip Ryzen tavsiyesi veriliyor. İnanılmaz.

9600k ve b360( bios update yapılmış) kullanabilirsin. Ben öyle yapıyorum. Anakartı İnventus'dan almadan önce sipariş notuna güncel bios güncellemesi yapılmasını yazdım, o şekilde geldi. Bios update için 8000 serisi işlemci takılı olması gerekiyor anakarta.
B360'a hız aşırtma olmuyor bu arada.

Çalıştırmaya yetecek kule tipi soğutucum var hocam. Daha sonra sıvı soğutmaya geçeceğim.

Ryzen'ın 3. nesil işlemcilerini bekle derim.
Evet bunu da düşünüyorum, internette sızdı gibi haberler var.

i5 9600k+ Z370 anakart + 120mm Sıvı soğutma yeterli. Oyun için 9700K ya gerek yok 2080 TI gibi bir kart kullanmayacaksanız.
Piyango vurmadığı sürece 2080 Ti mümkün görünmüyor :)

9600k ve b360( bios update yapılmış) kullanabilirsin. Ben öyle yapıyorum. Anakartı İnventus'dan almadan önce sipariş notuna güncel bios güncellemesi yapılmasını yazdım, o şekilde geldi. Bios update için 8000 serisi işlemci takılı olması gerekiyor anakarta.
B360'a hız aşırtma olmuyor bu arada.

Sıfırdan anakart alacak birisi için çok saçma bir yöntem değil mi? Para yetmiyor diye b360 anakart alıp iki sene sonra z370 z390 sıfır şekilde piyasada bulunmama durumu canınızı sıkmıyor mu? (benim sıkardı) Eninde sonunda K işlemci alınıyorsa eğer; o Z yongasına geçilecek. Ha şimdi bin lira verilmiş ha iki yıl sonra. Takdir sizin tabiki.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı