i5 9600KF + MSI GTX 1070 anakart önerisi

tuyra

Hectopat
Selamlar,

i5 9600KF işlemci aldım ancak takınca Z270 ile uyumlu olmadığını hüsranla öğrendim :)

Ekran kartım MSI GTX 1070
RAM 2 X 8 GB Corsair DDR4 2400MH

Ne ekran kartı önerirsiniz? Bir süredir bilgisayar toplamakla uğraşıyorum çok yoruldum :)

Bütçe 1500-2000'e kadar çıkabilirim ama makul olan 1000 TL civarında kalmak diye düşünüyorum. Aslında yardım istememin sebebi de bütçe konusu, anakartın oyun performansına ne kadar etkisi olacağını kestiremiyor olmam. Z390'ın bir sürü modeli var, hangisini almalıyım asla araştırmamda ilerleyemiyorum.

Gigabyte MSI Z390 X SLI Pro fenalık geldi :)

Ek olarak ekran kartım MSI olduğu için MSI'a mı yönelmeliyim? Ayrıca bir de ASUS GTX 1070 kartım var, SLI yapmak doğru olur mu?

Teşekkürler.

Ek olarak ekran kartım MSI olduğu için MSI'a mı yönelmeliyim?
Böyle bir zorunluluk yok.

Ayrıca bir de ASUS GTX 1070 kartım var, SLI yapmak doğru olur mu?
Her oyun SLI desteklemiyor, bazı oyunlarda ise ikinci karttan verim alamayabiliyorsun. Yani tek 1070 ile 60 FPS alırken ikinci 1070 ile 120 FPS alamassın, böyle birşey yok. O yüzden SLI tavsiye etmem.

Anakart olarak bunlar olabilir;

Aralarından bütçenize göre seçim yapabilirsiniz. Sonda verdiğim Z390 Aorus modelini öneririm. 100 TL aşıyor ama olsun çok iyi bir anakart. Bu arada SLI yapmanızı önermem. Tek ekran kartı yeterli olacaktır. Ayrıca ekran kartı hangi markaysa anakartda o marka olacak diye bir zorunluluk yok. İkisi aynı marka olunca performans artışı gibi şeyler olmaz. Sadece sözde uyumlu olur. İyi sosyaller:D.

Z390-A PRO alacaktım ama fiyatlar yakın olduğu içn ve hdmi lazım olur diyerek tomahawk almaya karar verdim, pazartesi sipariş geçeceğim. teşekkürler.

Z390-A PRO alacaktım ama fiyatlar yakın olduğu içn ve hdmi lazım olur diyerek tomahawk almaya karar verdim, pazartesi sipariş geçeceğim. teşekkürler.
Z390 A-PRO'da DP çıkışı var ama bunların önemi yok zaten 9600KF ile onboard görüntü alamazsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı