i5 ile i7 arasındaki fark nedir?

Atad980

Femtopat
Katılım
30 Ocak 2024
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, pek bu konularda bilgim yok. Yeni bir laptop almayı düşünüyorum aklıma bir soru takıldı araştırdım ama bazıları çok önemi olmadığını önemli olanın nesil olduğunu söylüyor. Bazısı ise i7'nin daha iyi olduğunu söylüyor. Cevaplarsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka nesil diyenler haklı çünkü i7 2. nesil ile i5 12. nesil karşılaştırılamaz.
Birbirine yakın nesilde i7 öndedir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
i5'in biraz daha ofis amaçlı i7'nin ise oyun tarafında kullanıldığını biliyorum.
 
i7, i5'e göre daha yüksek bir saat hızına sahip. i7 daha hızlı çalışır. i7, i5'e göre daha fazla çekirdeğe sahiptir. Bu, i7'nin daha fazla çoklu görev yapabilmesine ve daha yüksek performans sağlamasıdır. Bunlar nesilden nesile göre farklılık gösterebilir.
 
i5 i7 vs isimlendirmedeki temel fark çekirdek sayısıdır. Tabii son zamanlarda değişmiş olabilir bilmiyorum ama genelde i5'ler 4, i7'ler 6 çekirdekli olur. Atıyorum i5-x400 isimlendirmesindeki "x" de nesili ifade eder. Oyun için alacaksanız işlemcilerin net isimleriyle oyun performanslarını karşılaştırmalısınız.

Yani şöyle düşünün, inşaat yapıyorsunuz atıyorum. Birinde 6 işçi çalışıyor birisinde 4. Yeni nesil işlemcilerde bu işçiler daha güçlü, daha verimli. 4 işçi yeterince güçlüyse eski 6 işçinin işini yapabilir. O yüzden işlemcilerin tam isimleriyle karşılaştırma yapın.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı