İ5 ile İ7 Arasındaki Teknolojik Fark Nedir?

Dağhan Tanık

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar başlıkta da belirttiğim üzere aralarındaki fark nedir? Yani şöyle İ7 4500U ve İ5 4s00U arasında ne fark vardır ve neden aralarında 250 TL'lik bir fiyat farkı var. Bilgisi olanların değerli yorumlarını bekliyorum saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Performans için i7, internet/excel vb için i3 ikisi arası için i5. Tabi performans değerlerini de değerleri paylaşmak lazım.
i3 ile oyun oynanamaz demiyorum.

i5 4200U olmasın?

Intel® Core™ i7-4500U Processor için Önerilen Müşteri Fiyatı
$393.00
[TBODY] [/TBODY]

Mimarisi aynı. Intel'in resmi sitesinde yaptığım karşılaştırmaya göre neredeyse hiç bir fark yok. Ama şaşırdığım nokta şu ki i5 bir işlemcinin Intel® Hyper-Threading Teknolojisi'ni içermesi. Bu teknoloji aslında sadece i7 işlemci ailesine ait diye biliyordum.

Anladığım kadarıyla örnek gösterdiğiniz işlemciler laptoplarda kullantlan modeller. Laptoplarda i5 ler çift çekirdek, i7 ler 4 çekirdek diye biliyorum ben buda daha yüksek islem gücü ve daha hızlı hesaplama anlamına geliyor bilgisayar kasmadan rahat rahat çalışyor yani.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı