Toplu olarak aldığım ve AMD Ryzen 2500X işlemcili olan masaüstü bilgisayarıma yeni bir işlemci lazım. Genel olarak DaVinci Resolve, Adobe Photoshop, Adobe Premiere gibi programlarda fazla kasma veya sıkıntı çıkarmayacak şekilde kullanma amacıyla alacağım ancak i5 mi i7 mi kararsız kaldım i7'ye baktığımda i5'e göre GHz ve çekirdeği fazla olsa da bütçeye göre pahalı oluyor. i5 uygun gözükse de bahsettiğim programlarda kasma ya da donma gibi sorunları çok çıkartır mı bilmiyorum. Eğer i5 sıklıkla sorun çıkartmıyorsa. i7 almama gerek kalmayacak. Bir fikriniz ya da önerebileceğiniz bir model var mı (AMD hariç).
Toplu olarak aldığım ve AMD Ryzen 2500X işlemcili olan masaüstü bilgisayarıma yeni bir işlemci lazım. Genel olarak DaVinci Resolve, Adobe Photoshop, Adobe Premiere gibi programlarda fazla kasma veya sıkıntı çıkarmayacak şekilde kullanma amacıyla alacağım ancak i5 mi i7 mi kararsız kaldım i7'ye baktığımda i5'e göre GHz ve çekirdeği fazla olsa da bütçeye göre pahalı oluyor. i5 uygun gözükse de bahsettiğim programlarda kasma ya da donma gibi sorunları çok çıkartır mı bilmiyorum. Eğer i5 sıklıkla sorun çıkartmıyorsa. i7 almama gerek kalmayacak. Bir fikriniz ya da önerebileceğiniz bir model var mı (AMD hariç).
i7 7700K ile i5 13600K'yı karşılaştırıyor olabilirizde veya i7 13700K ile i5 750'yi karşılaştırıyorda olabiliriz. Nesil önemli yukarıdada denilen gibi.
En ucuz Intel i5-10400F Altı Çekirdek 2.90 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Intel i5-10400F Altı Çekirdek 2.90 GHz İşlemci özelliklerini incele, 3.334,47 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Intel i7-10700K Sekiz Çekirdek 3.80 Ghz Kutulu İşlemci arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
www.akakce.com
Söylemek istediğim i7 işlemciler hem daha pahalı olduğu için hem de benim açımdan sadece birkaç edit programı rahat çalıştırsın yeter kafasında olduğum için pek para vermeye yanaşmıyorum i7 işlemcilere ama i5 işlemcilerde de bu programları rahat çalıştıracak bir modeli var mı onu da tam bilmiyorum eğer varsa öyle bir model söyleyebilir misiniz?
i7 7700K ile i5 13600K'yı karşılaştırıyor olabilirizde veya i7 13700K ile i5 750'yi karşılaştırıyorda olabiliriz. Nesil önemli yukarıdada denilen gibi.
İstediğim şey model karşılaştırması değil sadece bütçem kısıtlı olduğu için (5000 civarı) i7 bir model işlemci almayı pek istemiyorum soruda bahsettiğim programları rahat çalıştırabilecek bir i5 modeli tavsiyen var mı? Ya da bütçe civarında daha iyi bir i7 modeli?