İ5 işlemcinin Grafik kartını devreye sokma

Bana öyle geliyor ki sen şu an sadece dahili grafik işlemciyi kullanıyorsun. Paylaştığın görsel bu:

h9u52.jpg

Oysa ki benim bahsettiğim teknolojide ikisini birden kullanabiliyorsun ki ortaya böyle bir şey çıkması lazım ;)

sTKvA.jpg

Ya da Emrah'ın rehberindeki gibi böyle bir şey (Onun anakartında Lucid Vritu MVP var):

rnNso.png

Söz konusu rehber:

https://www.technopat.net/forum/mas...8-lucidlogix-virtu-mvp-ile-coklu-monitor.html

Yani sen iki ekran kartını birden kullanamıyorsun. Harici karta geçmek için PC'yi kapatman ve kabloyu ekran kartına takman gerek. Lucid Logix'te ise bu mecburiyet yok. Bu dediklerimi kontrol edip doğrularsan sevinirim.

Evet harici kartı yok, ancak anakartı Virtu MVP destelemediği için taksa bile yine aynı görüntüye ulaşacaktır diye tahmin ediyorum. Sadece HD 4000 gözükecektir.

Virtu MVP anladığım kadarıyla ekran kartı monitör girişini anakart monitör girişiyle birleştiriyor. Yani monitör çıkışını ekran kartı üzerine bağlasan bile anakart üzerindeki işlemciye ulaşabiliyorsun. Ekran kartı da anakart üzerine takılır ve doğal olarak böyle bir bağlantı kurabilmek mantıklı geliyor.

Güzel bir teknoloji...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana öyle geliyor ki sen şu an sadece dahili grafik işlemciyi kullanıyorsun.

Recep ben de grafik işlemciyi kullanmak istiyorum. Arkadaşların da dediği gibi ekran kartım yok. Ama sonuç olarak kullanıyorum şu anda, alıntıdan anlaşılacağı gibi...

Ekran kartım olsa grafik işlenciyi kullanmaya ihtiyacım kalmaz. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Z77 yonga setli anakartların neredeyse hespinde zaten dahili grafik kartı kullanılabiliyor. Burada iddia edilen nedir? Ki anakartta da VGA, DVI ve HDMI çıkışları mevcut, neden i5 içindeki grafik işlemciyi kullanamayasın?

Kullanbiliyorum. İki seçeneğe ihtiyacım yok. Ekran kartı (GTX 680) olduğu zaman, İ5'in grafik kartını kullanmak GTX 680'e saygısızlık olur. :) Şimdilik İ5 grafik kartını kullanabilmem bana yetiyor. Teşekkürler herkese...

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı