i5 laptopta TLOU çöküyor

Daha fazla  
Benim 8 GB RAM'li Intel Graphics Card Xe ve i5 işlemcisi olan bir laptopum var. RDR2 60 FPS oynuyorum ama The Last of Us açılmadan çöküyor. Yardım eder misiniz? Çok oynamak istediğim bir oyun.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin dahili grafik kartına 4GB verilebiliyor mu ? Ben maksimum 1GB verebilmiştim i5 6500'de çünkü.
Kaç GB RAM'iniz varsa yarısı kadarını "Paylaşılan" olarak işaretler ama siz direk GPU'ya özel 4GB verme gibi hedefiniz varsa, yapmayın. Manası yok, ayrıca o 4GB'yi kullanmadığı halde el koyar.

Birde dahili grafik birimlerinin limitleride var, HD 4000 veya 3000 için 2 GB'idi mesela ama günümüzdekilerde bu sınır çok daha yüksek.

Ekran kartı değil ki o, işlemcinin dahili grafik bileşeni.
Ona dahili de olsa, harici de olsa ekran kartı dendiğinin farkındasın, değil mi?

Soruya gelecek olursak, RAM yetmiyor olabilir.

Ona dahili de olsa, harici de olsa ekran kartı dendiğinin farkındasın, değil mi?

Soruya gelecek olursak, RAM yetmiyor olabilir.
Ekran kartı denmiyor ona hocam. Bir kart olabilmesi için kendi kart tepsisi olması lazım ama kendisi işlemcinin içinde geliyor, kendi kartı yok.
İşlemciye, "işlem kartı" demek gibi oluyor biraz. Oyüzden "dahili grafik birimi" demek doğru olur, veya "i-gpu, entegre gpu"

Laptop'ta ki harici grafik birimlerine ama ekran kartı denebilir, anakarta bağlı olsa bile kendi bileşenleri var. Entegre grafiklerin sadece çekirdeği var, oda işlemcinin içinde.

Ekran kartı denmiyor ona hocam. Bir kart olabilmesi için kendi kart tepsisi olması lazım ama kendisi işlemcinin içinde geliyor, kendi kartı yok.
İşlemciye, "işlem kartı" demek gibi oluyor biraz. O yüzden "dahili grafik birimi" demek doğru olur, veya "i-GPU, entegre GPU"

Laptopta ki harici grafik birimlerine ama ekran kartı denebilir, anakarta bağlı olsa bile kendi bileşenleri var. Entegre grafiklerin sadece çekirdeği var, oda işlemcinin için.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim başardım ve oyunu bitirdim siz olmasaydınız yapamazdım çok teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı