i5 Mac mini önerisi

372608

Hectopat
Amazon'da $870A i5 MacBook Pro buldum. Ve i5 Mac miniyi de 16 bin TL'ye buldum. Mantıklı olan Mac Mini'nin MacBook Pro'dan daha ucuz olması bence. i5 MacBook Pro'dan daha ucuz bir i5 Mac mini var mı? İlk defa Mac alacağım da.

Bütçeniz ne kadar? Mac Mini'ye ( özellikle de İntel olanına ) 16.000 TL vermek saçmalık olur çünkü. Ayrıca şu an çok uyguna bulmadıktan sonra M1 dışında bir Mac almak çok mantıklı değil. Zaten aynı klasmanda olan cihazlar da değiller, Macbook'lar dizüstü bilgisayarken Mac Mini'ler de evdeki uydu alıcısı boyutuna yakın kasadaki bir PC.
Alacaksanız sıfır veya ikinci el olması önemli değil ama M1 Macbook Air, M1 Mac Mini ve iMac cihazlarına bakın derim. Üçünde de neredeyse aynı işlemci-grafik birimi var fakat hepsi farklı amaca hizmet ediyor. Şu an güncel ve uygun fiyatlı olarak alınabilecek mantıklı Apple cihazlar bunlar. i5'lere göre 2-3 kat daha yüksek performansa sahip ve daha az güç tüketiyorlar.

Şu an çoğu üründe stok yok ama gelirse PT'den eğitim indirimi ile almak en mantıklısı, genelde ikinci elde de bu sitedeki sıfır fiyata yakın fiyatlarla satışa koyuluyor zaten, acil ihtiyacınız varsa oralara da bakabilirsiniz.

Arkadaşlar yazılım ile ilgilendiğim için M1 almıyorum. Daha M1 de çalışmayan şeyler var. M1 tam oturunca alacağım.
O zaman direkt Apple almanızı taviye etmem şu an. Çünkü İntel cihazları fiyat performans bakımından yetersiz. 15.000'e alacağın bir Windows Laptop ile çok daha iyi performans alırsın, istersen Hackintosh yaparsın. Ha ben illaki Mac alacağım diyorsan da 2020 13 inç Macbook Pro veya bütçen fazlaysa 2018-2020 Macbook Pro 15 veya 16 inç almanı tavsiye ederim, özellikle 16 inçlik olanı gayet iyidir. Mac Miniyi ise sıfır almak çok saçma olur çünkü bildiğin işlemci, anakart + PSU'dan oluşan bir sistem ama illaki alacağım dersen ikinci elde en ucuzu bu olur.
Kullanım zevki olarak güzel cihazlar olsa da M1 hariç f/p cihazlar değiller, hatta M1'in bile f/p olup olmadığı tartışılır. Yine de denemek istiyorsanız ikinci el almanız daha iyi olur. Sıfırına para gömmenize gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı