i5 sistem önerisi

Onur Küçük

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Ben kendi odamda bir stüdyo kurmayı düşünüyorum. Bunun için ilk önce eski bilgisayarımı yenilemem gerekiyor. DDR3 sistem toplamayı düşünüyorum. Benim için ucuz i5, anakart ve 8 GB bellek önerir misiniz ?
Bu arada işlemci i5 ile denk ve çok ısınmayan AMD işlemci de olabilir. Şimdiden teşekkürler.

Neden Skylake değilde eski bir sistem toplamak istiyorsunuz? Ayrca bütçenizi ve sisteme monitörün dahil olup olmayacağını belirtmelisiniz.

Sisteme monitör dahil. Bütçem fazla olmadığı için eski ama kaliteli bir sistem toplamak istiyorum. Bütçem ise en fazla 1100 TL.

Hocam bu sistem sizin için biçilmiş kaptan bence.İşlemcisi iyidir.Ekran kartını psu ve işlemci çok rahat besleyecektir.Sabit disk koyacak bütçe bulamadım.İkinci el alabileceğinizi düşünüyorum.Upgrade yapmak istediğinizde ekran kartını yükseltebilirsiniz psu ve işlemci yetecektir.Bu anakartla işlemciyede overclock edebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• dasdassdaasd.png
    dasdassdaasd.png
    43,6 KB · Görüntüleme: 209
Kasa almama gerek yok. Monitörümü belirledim zaten. Bir de o işlemci çok ısınır mı ?
Fazla ısınırsa su soğutma mı yoksa hava soğutma mı almalıyım ?

Isınma durumunu bilemeyeceğim maalesef.Daha önce hiç AMD işlemci kullanmadım.Overclock yapacak olursanız iyi bir soğutucuya ihtiyaç duyabilirsiniz.Tabikide sıvı soğutma daha iyi olacaktır ancak bütçeniz kısıtlı olduğu için iyi bir hava soğutucu almanızı tavsiye ediyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı