İ5 Tabanlı Sisteme 250-500 TL Ekran Kartı Önerisi

cagatay02

Hectopat
Katılım
23 Eylül 2015
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemim:
  • W7 Ultimate 32 bit
  • 2 GB RAM
  • Intel Core i5 3.20 GHz
  • PSU 500 watt olması lazım
  • ATI Radeon HD 4600 series

Eski ekran kartım yandığı için değiştireceğim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@İlkay Ş. allah aşkına ekstradan 2 GB RAM nası işini görsün adamın yaptığınız akıl işimi arkadaşım ? En az 8Gb tavsiye ediyoruz 6 Gb bile sıkıntı çıkarmaya başladı.
Öncelikle sakin olmanızı ve oturaklı bir şekilde yazı yazmanızı önermek istiyorum. Siz istediğiniz şeyi tavsiye edebilirsiniz. Burdaki arkadaşımızın şuanki kullandığı sisteme bakarak ihtiyaç duyduğu şeyi anlamak zor değil kendisi de bütçesini belirtmiş durumda. Yaşadığı aksilikten dolayı yardım bekliyor amaç işini görmek istemesi. Bunu dikkate alarak cevap vermenizi önerir saçma sapan hareketlerden kaçınmanızı ve çok bilmişlik taslamamanızı temenni eder iyi günler dilerim.
 
Arkadaşım eyvallah tamamda r7 370 tavsiye ediyorsan ve arkadaşın şuan ki kullandığı PC'ye bakarsak diyorsun kim bilir PC'nin anakartı pcı-e 2.0 mı nemi bu kart tam performans verecek mi bu yüzden ilk hayati önem taşıyan RAM'i tedarik etmeli olmassa anakart değişmeli ama arkadaşın bütçe yetmeyeceği için olmaz ekran kartına böyle abanmak saçma olur. Yani darboğaz oluşur anlatabildim mi tatlı dilli arkadaşım ?@İlkay Ş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım eyvallah tamamda r7 370 tavsiye ediyorsan ve arkadaşın şuan ki kullandığı pc ye bakarsak diyorsun kim bilir pc nin anakartı pcı-e 2.0 mı nemi bu kart tam performans verecekmi bu yüzden ilk hayati önem taşıyan RAM i tedarik etmeli olmassa anakart değişmeli ama arkadaşın bütçe yetmeyeceği için olmaz ekran kartına böyle abanmak saçma olur yani darboğaz oluşur anlatabildim mi tatlı dilli arkadaşım ?@İlkay Ş.
Pci 2.0 ekran kartları pci 1.0 girişlerde çalışır kendiniz araştırabilirsiniz. İntel pentium 25. Yıl işlemcisinin Gtx Titana dar boğaz yapmadığı. Technopat videosunu izledikten sonra dar boğazın bir şehir efsanesi olduğu kullanıcılar tarafından görüldü. O yüzden arkadaşımızda sahip olduğu i5 işlemci ile bir sorun yaşamıyacaktır.
 
Hocam bence idarelik R7 240 alın kalan paraylada RAM alın. Sonradan ekran kartını satıp yenisini alırsınız hemde bütcenizi zorlamamış olursunuz. Birde işletim sisteminizi win10 64bit yapmanızı öneririm.
 
Diyorum ki zaten takılamaz değil siz nasıl anlıyorsunuz Pci 3.0 Pci 2.0'dan 2 kat daha fazla bant genişliği sunar, eğer siz bir R7 370 gibi iyi bir GPU'yu 2.0 teknolojili veya 1.0 teknolojili bir karta takarsanız inanılmaz az performans alacaksınızdır. 2.0 da yarısı kadar 1.0 da çok daha fazla....
İşlemci ile ilgili hiçbir şey demedim ben zaten bir İ5 altından kalkar ve bu arada İntel 25. Yıla özel değil 20. Yıla özel çıkardı Pentium G3258'i düzelteyim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı