i7 10. nesil notebook ısınıyor

The chosenone

Hectopat
Daha fazla  
1080P oynuyorum.

Dostum galiba aynısı bende de var. 12 işlemcili laptopum var. Intel Core i7 10. nesil. Ekran kartım RTX 2060 6 GB. Üstüne 16 GB RAM'da var. Oyunu Full ayarlarda açıyorum. İşlemci yanıyor. Fanları Max'a getiriyorum. Yine fayda etmiyor. 1 yıla laptop çöp olur dediler. Korkudan oyun da oynayamıyorum. Ne yapabilirim sence?

Hocam bakın ACER NİTRO ile ASUS ROG STRİX serisini kıyaslıyorsunuz. Ya yapmayın etmeyin ya. Lütfen ya! Biraz araştırın ya sizce soğutması aynı mı bu cihazların? Ben sıvı metal kullanılan ASUS ROG STRİX diyorum siz ACER NİTRO diyorsunuz. Bakın biri 10.000 TL bandında diğeri 15.000 TL bandında lütfen ya!
Buyrun ! : Video Değerleriniz gayet normal .

Witcher 3 stress testi uygulayıp video atabilirmisiniz? Üslubunu bozup bozmaman umurumda değil bu arada.
Hocam maalesef benim oyuna verecek param yok. Dediğiniz oyuna da sahip değilim ne yazık ki. Ancak başka bedavaya yapabileceğim bir test varsa yapmaktan çekinmem 😊.
Buyrun ! : Video Değerleriniz gayet normal .
Bu benim kullandığım cihaz değil ne yazık ki. Yanlış bakmışsınız. Model ASUS ROG STİX G512LC-HN267 işlemciler farklı. Ayrıca ben süper serin kullanıyorum. Sıcaklıklarım harika değerlerde demedim ki? Siz niye böyle anladınız ben bunu merak ediyorum. Eğer bu sıcaklıklar normal diyorsanız benle aynı şeyi söylüyorsunuz demektir. Benim laflarım @gen2 denen bu arkadaşa. Yoksa sizinle aynı şeyi söylüyoruz 😅.

Hocam bakın ACER NİTRO ile ASUS ROG STRİX serisini kıyaslıyorsunuz. Ya yapmayın etmeyin ya. Lütfen ya! Biraz araştırın ya sizce soğutması aynı mı bu cihazların? Ben sıvı metal kullanılan ASUS ROG STRİX diyorum siz ACER NİTRO diyorsunuz. Bakın biri 10.000 TL bandında diğeri 15.000 TL bandında lütfen ya!
Hocam yanlış anlamayın Nitro ile ROG aynı segmentte değil bunu biliyorum ancak sıcaklıklar maksimum 3 5 derece fark eder. Anlık yükselişleri saymazsak tek çekirdekteki. Sizde hangi oyunlar var şu an ?

Hocam maalesef benim oyuna verecek param yok. Dediğiniz oyuna da sahip değilim ne yazık ki. Ancak başka bedavaya yapabileceğim bir test varsa yapmaktan çekinmem 😊.

Bu benim kullandığım cihaz değil ne yazık ki. Yanlış bakmışsınız. Model ASUS ROG STİX G512LC-HN267 işlemciler farklı. Ayrıca ben süper serin kullanıyorum. Sıcaklıklarım harika değerlerde demedim ki? Siz niye böyle anladınız ben bunu merak ediyorum. Eğer bu sıcaklıklar normal diyorsanız benle aynı şeyi söylüyorsunuz demektir. Benim laflarım @gen2 denen bu arkadaşa. Yoksa sizinle aynı şeyi söylüyoruz 😅.
kaç derece sıcaklıklarınız hocam

Hangi oyunlara sahipsin hocam, bir tane seçelim bir video atın da görelim sıcaklıkları.

kaç derece sıcaklıklarınız hocam
Hocam benim sıcaklıklarım kontrol ettim. Perfromans modunda işlemcim yüksek performans da ekran kartımda aynı şekilde tek fark fanlar tam hızda değil yüksek hızda çalışıyor 80-87 derece işlemcim ve ekran kartı sıcaklığım. Turbo modda daha detaylı gözlem yapmadım. Ama tahminim işlemcim performans modunda 4.5 Ghz hızında sabit oluyor. Ekran kartım ise aynı işlemcim gibi neredeyse tam performans veriyor. Turbo modda sıcaklıklar tahminimce 85-92 derece arası ancak hem işlemcim hem de ekran kartım tam performansta çalışacağını düşünüyorum. Yakın zamanda test edip buradan güncel değerlerimi paylaşırım.

1 Yıla laptop çöp olmaz saçmalamasınlar laptop bu ısınması normal bir şey. Sen laptopa iyi bakarsan hiçbir şey olmaz. Saçmalamasınlar eğer ki oldu garantiye yolluyabilirsin sonuçta sen haklısın. 1 yıla çöp olur diyenler bilgisayar nedir bilmeyen tek bildikleri masaüstü olan cahillerdir takma onları.

Bir şey soracağım 80 ile 90 derece arasında ne fark görüyorsunuz? 105 derece sınırı Intel belirlemiş. Tamam daha soğuk olsa iyi olur ancak 80 üstüyse zorlama ne demek? Yazık foruma gerçekten.

Hocam arkadaşlar tamamen sallamışlar yok öyle olur böyle olur çok sıcak olursa. Sıcaklık Delta'sı fazla olmadığı sürece bir sorun olmaz, klavyede sizi de rahatsız etmiyorsa bakın keyfinize bu tarz şeyleri çok takmamak lazım o 1 senede çöp olur diyen arkadaşa da selam söyleyin 6 sene oldu :D.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı