i7 10. nesil notebook ısınıyor

The chosenone

Hectopat
Daha fazla  
1080P oynuyorum.

Dostum galiba aynısı bende de var. 12 işlemcili laptopum var. Intel Core i7 10. nesil. Ekran kartım RTX 2060 6 GB. Üstüne 16 GB RAM'da var. Oyunu Full ayarlarda açıyorum. İşlemci yanıyor. Fanları Max'a getiriyorum. Yine fayda etmiyor. 1 yıla laptop çöp olur dediler. Korkudan oyun da oynayamıyorum. Ne yapabilirim sence?

Dostum galiba aynısı bende de var. 12 işlemcili laptopum var. Intel Core i7 10. nesil. Ekran kartım RTX 2060 6 GB. Üstüne 16 GB RAM'da var. Oyunu Full ayarlarda açıyorum. İşlemci yanıyor. Fanları Max'a getiriyorum. Yine fayda etmiyor. 1 yıla laptop çöp olur dediler. Korkudan oyun da oynayamıyorum. Ne yapabilirim sence?
Oynamayacaksan niye aldın? Bir şey olmaz, kafana göre takıl.

Soğutucı alın ve şarjda iken oynamamaya çalışın.
Bu arada ısı değerlerini paylaşır mısın?
Bu nasıl bir bakış açısı ? Pilde oynayacaksa neden laptop aldı ? Tam perfomans için şarjda oynamalı. Laptoplarda 90 dereceler sorun teşkil etmez. Konu sahibi ne tür bir sorun yaşıyor bilmiyorum. Perfomans düşüklüğü olmadığı sürece sıcaklıkları unutun ve keyfinize bakın.

Undervolt yapmak tek çözüm, soğutucu bir işe yaramıyor sadece "hava kanallarını" serin tutuyor ki o hava işlemciye gelene kadar ohoo.

Undervolt rehberi için ,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne kadar sıcak? Hangi marka ve model?

Eğer sıcaklık değerleri 80'in altındaysa sıkıntı yok eğer üstündeyse sistemi çok zorlama.

Eğer sıcaklık değerleri 80'in altındaysa sıkıntı yok eğer üstündeyse sistemi çok zorlama.
Bir şey soracağım 80 ile 90 derece arasında ne fark görüyorsunuz ? 105 derece sınırı Intel belirlemiş. Tamam daha soğuk olsa iyi olur ancak 80 üstüyse zorlama ne demek ? Yazık foruma gerçekten.

Öncelikle merhaba. Bu dediğiniz şey masaüstü bilgisayarlarda evet problem hele ki 80 derece üstü problem yapmaya başlar. Ancak dizüstü bilgisayarlarda böyle değildir. Eğer oyuncu bir dizüstü bilgisayarınız varsa 80-85 derece gayet iyi, 85-90 derece normal, 90-95 derece ısınıyor, 95 derece üstü acil bakıma gitmeli anlamına gelir. Bu sıcaklıklar bu şekilde yorumlanır. Aynı zamanda oyuncu dizüstü bilgisayar üreticileri bu durumu bilerek cihazı bu sıcaklıklarda stabil yüksek performans verecek şekilde tasarlarlar. Dediğim sıcaklıklarda 95 derece ve üstünde artık performans kayıpları başlar. Bu yüzdende bir soğutucu almanız işe yaramazsa servise bakım için göndermeniz gerekebilir.

i7 10.nesil çok ısınan bir işlemci asusun msi ın oyun testlerine baktıgınızda 92-93 sıcaklıgını sabit aldıgını görürsünüz hiçbir performans sıkıntısı yaşamazsıınız rahat olun 1 seneye çöp olur diyenler i7 6.nesil felan kullanıyor galiba

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı