i7 1065G7 laptopta Windows 10'dan Windows 11'e geçilmeli mi?

Emre Hakan

Centipat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Intel i7-1065G7

Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1050 Mobile Max-Q

RAM: 16 GB

Depolama: 512 GB SSD
Meslek
Öğrenci
RAM
16 GB DDR4 1330 MHZ 19CL Single
SSD veya HDD modeli
SanDisk SD8TN8U512G1001
Ekran kartı
NVIDIA GTX 1050 Mobile Max-Q
Anakart
HP 86E3
İşlemci
Intel i7-1065G7
Selam arkadaşlar,
Windows 10 Pro kullanıyorum ve Windows 11'e geçmeyi düşünüyorum. Geçiş yaptıktan sonra özellikle oyun performansı, sürücü uyumluluğu ve genel sistem stabilitesi konusunda kararsız kaldım. Özellikle bugün gelen bir bildirim ile güvenlik güncellemesi de alamayacağım ve sadece oyun ve günlük ödev işlerini hallettiğim için soru sormak istiyorum boşta 3 ila 4 GB RAM kullanıyor.

Kullandığım sistem:

• işlemci: Intel i7-1065G7
  • ekran kartı: NVIDIA GTX 1050 Mobile Max-Q 3 GB.
  • RAM: 16 GB.
  • depolama: 512 GB SSD.

Bu donanımda Windows 11, oyunlarda veya günlük kullanımda herhangi bir FPS düşüşü, sürücü hatası veya performans sorunu çıkarır mı?
Geçen varsa tecrübelerini yazabilir mi?

Teşekkürler.

Tabii ki de Windows 10 da oynadığın oyunlar ile Windows 11 arasında fark var. Windows 11 bazı oyunlarda problemli diye duydum ama ben bir sorun yaşamadım. İşlemcin vs yeterli Windows 11 için gayet sağlıklı. Ekran kartın biraz mazide kalmış onu ileride değiştirirsin tabii. Windows 10'a güncelleme desteği yok ve bana kalırsa biraz daha güvenli bir ortamda takılacaksan 11'e geçmeni tavsiye ederim günlük kullanım için.

Tabii ki de Windows 10 da oynadığın oyunlar ile Windows 11 arasında fark var. Windows 11 bazı oyunlarda problemli diye duydum ama ben bir sorun yaşamadım. İşlemcin vs yeterli Windows 11 için gayet sağlıklı. Ekran kartın biraz mazide kalmış onu ileride değiştirirsin tabii. Windows 10'a güncelleme desteği yok ve bana kalırsa biraz daha güvenli bir ortamda takılacaksan 11'e geçmeni tavsiye ederim günlük kullanım için.

Teşekkürler hocam malum laptop olunca sıkıntılarla karşılaşıyoruz Allah izin verirse 1 2 ay sonra kasa almayı düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı