i7 1065G7 sistemde Chrome kasıyor

tevzadze

Centipat
Daha fazla  
Selamlar,

1 yıldır kullandığım laptopumda, son 3-4 aydır Chrome inanılmaz kasıyor, öyle böyle değil.

Teknik özellikler;

Intel Core i7 1065G7.
8 GB RAM.
Windows 10 Home sl 21H2 (Update'ler açık, sürekli güncelliyorum)
256 GB M.2 SSD.

Denediğim çözümler:
  1. Windows Defender ile taratmak (Full scan + offline scan). Sonuç temiz.
  2. Malwarebytes ile taratmak. Sonuç temiz.
  3. Hitman Pro ile taratmak. Birtakım trackerlar buldu, temizledi sonuç değişmedi.
  4. Chrome ön belleğini, tarayıcı geçmişini vs. bilimum verileri temizlemek. Sonuç değişmedi.
  5. Chrome donanım hızlandırmayı kapatmak. Sonuç değişmedi.
  6. Chrome'da extension ya da App kullanmıyorum.
  7. Brave Browser'a geçtim. Onda da durum aynı, sanıyorum ki Chromium altyapısından kaynaklanıyor.
  8. CCleaner ile temizlik yaptım, sonuç değişmedi.
  9. Bilgisayarımda gereksiz programlar, servisler vs yok. Hepsi uzun süredir kullandığım yazılımlar. Yine de bir kısmını silip temizledim. Hiçbir şey değişmedi.
  10. Disklerim boş, temp dosyaları temiz.
  11. Güç ayarlarım performans modunda.
  12. Boşta CPU ve RAM kullanımım düşük, yani farkında olmadan kullanan bir program vs yok. Ancak Chrome'da bir şeyler yapmaya kalktım mı %50-80 arası CPU'mu Chrome kullanıyor ve inanılmaz donuyor.
  13. Chrome güncel.

Yardımcı olabileceğiniz seçenekler var mıdır?

Selamlar,

1 yıldır kullandığım laptopumda, son 3-4 aydır Chrome inanılmaz kasıyor, öyle böyle değil.

Teknik özellikler;

Intel Core i7 1065G7.
8 GB RAM.
Windows 10 Home sl 21H2 (Update'ler açık, sürekli güncelliyorum)
256 GB M.2 SSD.

Denediğim çözümler:
  1. Windows Defender ile taratmak (Full scan + offline scan). Sonuç temiz.
  2. Malwarebytes ile taratmak. Sonuç temiz.
  3. Hitman Pro ile taratmak. Birtakım trackerlar buldu, temizledi sonuç değişmedi.
  4. Chrome ön belleğini, tarayıcı geçmişini vs. bilimum verileri temizlemek. Sonuç değişmedi.
  5. Chrome donanım hızlandırmayı kapatmak. Sonuç değişmedi.
  6. Chrome'da extension ya da App kullanmıyorum.
  7. Brave Browser'a geçtim. Onda da durum aynı, sanıyorum ki Chromium altyapısından kaynaklanıyor.
  8. CCleaner ile temizlik yaptım, sonuç değişmedi.
  9. Bilgisayarımda gereksiz programlar, servisler vs yok. Hepsi uzun süredir kullandığım yazılımlar. Yine de bir kısmını silip temizledim. Hiçbir şey değişmedi.
  10. Disklerim boş, temp dosyaları temiz.
  11. Güç ayarlarım performans modunda.
  12. Boşta CPU ve RAM kullanımım düşük, yani farkında olmadan kullanan bir program vs yok. Ancak Chrome'da bir şeyler yapmaya kalktım mı %50-80 arası CPU'mu Chrome kullanıyor ve inanılmaz donuyor.
  13. Chrome güncel.

Yardımcı olabileceğiniz seçenekler var mıdır?

Bende bu sorunla karşılaşmıştım ve bende dropta vardı. Linçleme ama temiz kurulumla Windows 10 tekrar kur. Bilgisayarın UEFI ise UEFI kur daha hızlı açılmasına katkıda bulunur. UEFI olup olmadığını anlamak için arama kısmına msinfo32 yaz oradan BIOS moduna bak eski yazıyorsa olmaz ama UEFI yazıyorsa UEFI(GPT) kur.

Normalde olması gerekiyor. Kütüphanedeki bilgisayarlarda Edge Chrome ne kadar tarayıcı varsa kasıyor donanım hızlandırmayı kapatıyorum normale dönüyor.

Başka tarayıcılarda durum böyle mi?
Opera nispeten daha akıcı kalıyordu, brave de çok kasıyor ancak brave'de donanım hızlandırmayı kapatmak yanıt veriyor. Ancak şirketim google altyapısı kullandığı için chrome çok daha kullanışlı kalıyor entegrasyon açısından

Technopat Haberler

Geri
Yukarı