Intel i7 10700F, GTX 1660 Ti sistem aldim ve herkes Intel'in isinma sorunun oldugunu söylüyor. Gerçekten aşırı ısınma var mıdır varsa nasıl bir sogutucu almalıyım? Nasıl bir sogutucu yeterli olacaktır?
Kim demiş bunu? Bunu şu an söyleyen adamın aklından şüphe ederim. Tam tersi Ryzen ısınma sorunu var şu an stok fan ile. Intel'in 10. nesli buz gibi dostum merak etme. İstersen stok ile kullan. 11. nesil için söylenmiş olabilir.
Isınan işlemci yoktur, kötü soğutulan işlemci vardır.
Kule tipi düzgün bir soğutucu kullandığınız sürece ısınma sorunu yaşamazsınız. Zaten çarpan kilitli 65 Watt bir işlemci. Çoğu soğutucu kolaylıkla altından kalkabilir.
Intel i7 10700F, GTX 1660 Ti sistem aldim ve herkes Intel'in isinma sorunun oldugunu söylüyor. Gerçekten aşırı ısınma var mıdır varsa nasıl bir sogutucu almalıyım? Nasıl bir sogutucu yeterli olacaktır?
Bütün işlemciler belli ölçüde ısınır ama eskiden 140W'ye kadar çıkan işlemciler vardı onlar ısınırdı ama yeni nesillerin TDP değerleri düşük seninki 65 Watt o sebeple ısınma sorunu olmaz.
Stock ile kullan biraz ısınma sorunun olursa iyi bir kule soğutucu alırsın işin çözülür.
LN2 soğutmama değecek bir gücü de olsa keşke. Oyunlarda zaten 70 derece maksimum. Render yapan adam da 11900K'yi ne yapsın. 5950X + 240mm sıvı soğutma alır kullanır.