i7 10700F işlemcide Turbo Boost açıldığında mavi ekran verip kapanıyor

EfeBora

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, işlemcimde bir sıkıntı var galiba. Turbo Boost açtığım zaman işlemci boşta iken, 68-80 dereceleri görüyor oyuna girdiğim zaman ise mavi ekran verip çöküyor. Çok ısındığı için çöktüğünü biliyorum, onun dışında Turbo Boost'u kapatınca stabil 40-42 derecede takılıyor boşta ama Turbo Boost'u açınca kafayı yiyor.

Bu olay bilgisayarı ilk aldığımdan beri var teknik servise verdik, bir şey yok deyip geri postaladılar bilgisayarı. Undervolt yapmayı denedim Turbo Boost birazcık daha az ısındırıyor bilgisayarı artık ama gene çöküyor oyunlarda, bunun neden olduğunu bilen ve çözümünü bilen var mı?

CPU soğutucu ve termal macun sıkıntısı yok, işlemci i7-10700F.

Markası HP'mi.

Turbo Boost işlemciyi boşdayken bile Max performansda çalışamya zorluyor, mesela normalde 2GHz de çalışıyorsa Turbo Boost açınca Max GHz hızında çalışıyor boşdayken bile sürekli. i7 10700F de çok güçlü ve ısınan bir işlemci olduğu için bu sıcaklık değerleri normal. Kendini yeniden başlatma gibi sorunlarda ısı ile alakalı zaten.

Ama mavi ekran veriyor hyper_visor error, IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL gibi çok fazla mavi ekran aldım Turbo Boost'da iken. Zaten Turbo Boost kullanınca oyunlarda çökecekse boşa almış olurum işlemciyi 2.8 GHz de çalışıyor Turbo Boost yokken. Bence normal bir şey değil mavi ekran vermesi.

Intel.

Son düzenleme:

Laptopun markası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…