i7-10700F vs Ryzen 5 5600X sistem

Yok hocam sizin gibi birisine laf anlatmakla canımı alsalar gene uğraşmam normalde bu kadar muhatap da olmazdım.

Haklısınız hocam sizin adınıza üzüldüm etrafınızda ki kişilere Allah sabır versin iyi günler.

Ahahaha ne sorduysam cevabını alamadım konuyu farklı yerlere çekmenden anlamalıydım bu kadar kudurduğunu.

Hala Yt'den video pompalıyorsun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

14 nm işlemcileri savunmanın elle tutulur bir yanı yok nereden baksan eksisi var.

Kardeşim sende öyle bir yazıyorsun ki sanki istediğin anda her işlemciyi kendin bizzat test edebiliyorsun? Kimde öyle bir imkan var bizzat deneyimleyelim? Ben fiyata ve performansa bakarım ve Intel'in 10. nesilleri AMD muadillerini bu kıyaslamada fazlasıyla tokatlıyor nokta. Konuşulacak bir şey yok.

Kardeşim sende öyle bir yazıyorsun ki sanki istediğin anda her işlemciyi kendin bizzat test edebiliyorsun? Kimde öyle bir imkan var bizzat deneyimleyelim? Ben fiyata ve performansa bakarım ve Intel'in 10. nesilleri AMD muadillerini bu kıyaslamada fazlasıyla tokatlıyor nokta. Konuşulacak bir şey yok.

Kişiye göre performans mı değişiyor bu nasıl mantık ya, aboo bu nasıl fanboyluk.

Kişiye göre performans mı değişiyor bu nasıl mantık ya, aboo bu nasıl fanboyluk.

Dostum üstteki kişi YouTube'dan video örneği atıyorsun diyor ve bunlara itibar etmeyin demeye getiriyor. Bende zaten senin dediğini söylüyorum. Ortada kanıt var işte. F/P açısından bakarsan eğer 10400F ile 5600X arasında 2000 TL kadar fark var ancak oyunlarda değecek bir performans farkı var mı? Benim için yok.

Dostum üstteki kişi YouTube'dan video örneği atıyorsun diyor ve bunlara itibar etmeyin demeye getiriyor. Bende zaten senin dediğini söylüyorum. Ortada kanıt var işte. F/P açısından bakarsan eğer 10400F ile 5600X arasında 2000 TL kadar fark var ancak oyunlarda değecek bir performans farkı var mı? Benim için yok.

Arkadaşın attığı sistemde i5 yok fiyatlarda aynı, eğer fiyat açısından bütçesini belirtmiş olsaydı daha farklı yorumlardık. Konu çok uzadı arkadaş tüm yorumları okuyup kendisi karar verecektir.

Arkadaşın attığı sistemde i5 yok fiyatlarda aynı, eğer fiyat açısından bütçesini belirtmiş olsaydı daha farklı yorumlardık.

İşte sorunda burada zaten. Orada ben farklı biriyle konuşuyordum. Sen birden bana salça oldun geldin üstüne üstlük dahil olduğun muhabbeti bile takip etmiyorsun.

Biri gelmiş 10400F ile R5 5600x'e aynı diyor buraya YT'den gördüğü videoları pompalıyor 10. nesil çok güçlü falan, sen gelmişsin 'fanboy" diye itham ediyorsun bilgin olmadan fikrin var 14 nanomete takoz mimariyi övecek duruma gelmiş isen sana laf anlatmak çok zor, 6 çekirdek 12 iş parçacığı R5 5600x ile 8 çekirdek 16 iş parçacığına sahip İ7 ile denk tuyoruz bilmem farkında mısın ve bunlar aynı kulvarlarda değiller ve hala İntel'i övüyorsun burada, konu işin çoklu çekirdek kısmı ise aynılar tekli çekirdek performansında 19 IPC boyut düşürdüler ona rağmen hala tekli çekirdek performansın da gen 3 Ryzen işlemcileri geçemediler 11. nesil ile, arada bir fark var ve bunu belirtince "fanboy" oluyoruz kimin fanboy olduğu ortada boşa ahkam kesme burada komik oluyor çünkü.
14 Nm "takoz mimari" Evet mimaride geri kaldılar ama hala Intel Z çipsetli bir anakartla "eşdeğer" bir AMD işlemcisinden daha iyi oyun performansı sağlıyor.
Sen ve üstteki arkadaş cidden çok kanser ve utanç vericisiniz, umarım ileride bu bilgilerle rezil olmazsınız. İyi forumlar.
Öyle bir tartışma ortamı oldu ki neyi seçeceğimi daha da bilemedim .
İlk sistem. Alabiliyorsan Ryzen 7 5800X+RTX 3060Ti al. Eğer alamıyorsan ilk sistemi al, üzmez seni merak etme. Zaten Polonya'dasın, 2022 başlarına doğru Ryzen 6 ve DDR5 tanıtılır, satıp ona geçersin rahatlıkla :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı