i7-10700K işlemci için sistem toplama

Bütçe
6000 - 7500 TL

Şimdi ilk olarak hangi oyunda +100 FPS?
Hikayeli bir oyunda +100 FPS için ciddi iyi bir GPU alman gerek

Genel olarak oyunda FPS veren GPU dur.
GPU fiyatları çok yüksek dostum GTX1650 en ucuzu 3300 TL olmuş durumda. Bütçen 6-7 bin lirayken daha iyi bir kart bulman zor. 7 bine 1660 hazır sistem bulabilirsin belki.
Hazır sistem dışında toplamak istersen i5 10400 RTX3060 dahil olmak üzere beslenebiliyor yani gerçekten başarılı bir performansı var.

RAM konusunda render almak istediğini söylediğiniz için söyledim yoksa güncel oyunlar ve kullanım için 16 şu anlık yeterli seviyede.

Hocama katılıyorum.

Fortnite gibi oyunlardan bahsediyorum (Zaten çok oyun oynamayacağım dediğim gibi ama ara sıra dönüp bakarım).

Doğrusu bu dönemde bilgisayar toplamak çok riskli ve yanlış biliyorum ama bilgisayarım dünyanın en yavaş bilgisayarı ve yaptığım uygulamaları bir yerden sonra kaldıramıyor hatta hiç kaldıramıyor ve çok yavaş yükleniyor o yüzden 2 ay gibi bir sürede almam gerekiyor.
Hocam şöyle bir şeyde yapabilirim şuan bu bütçe yayına koyduğum uygulamalardan geliyor diyorumki yaklaşık 5-6 bin TL'lik bir bilgisayar toplasam (Ki böyle bir bilgisayar şu an ki bilgisayarımdan 1000 kat daha iyi olur) ve onun işlemcisi ve ekran kartını sonradan yükseltsem olur mu sizce?

Bakın sizi bir süre idare edecek bir sistem bakıyorsanız APU sistem alın. Önerim: PC HOCASI-GG3 / AMD Ryzen 3 4300GE / 16GB RAM / 250GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR

Oyun performansı mükemmel değil fakat fiyatına göre çok ama çok iyi bir sistem.
Videoda sistemin tanıtımı ve oyun testi mevcut.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu sistemi alıp sonrasında yani uzunca bir süre idare edecek bir sistem ama sonrasında elinizde kalan parayla yükseltmeler yapabilirsiniz.
Hocam o zaman ben i5 alayım ama sonradan i7'ye çıkarmak için ikisini de destekleyen bir anakart lazım onu nasıl yapacağız?

i5 alırsanız işlemci yükseltmenize gerek kalmaz emin olun 10400 çok başarılı bir işlemci sizi üzmez.

Hocam çok sağolun 3400 tl çok iyi ayrıca işlemcisi sanki i5 ten daha iyi gibime geldi doğru mu?

Bide bunun işlemcisini yükseltmeye çalışırsam ileriki zamanlarda ya da ekran kartını, onu nasıl şeçmem gerekiyor hocam? kusura bakmayın neredeyse hiç bir bilgim yok en ufak şeyi bile soruyorum hepinize teşekkür ederim.

Bu makine tamamiyle bir fiyat performans ürünü. İşlemci gücü olarak i5 her türlü önde fakat bu sistemdeki işlemci dahili grafik birimi kullandığı için bu dönemde daha kullanışlı. Yani sistemde harici bir ekran kartı yok.
İleride piyasa daha iyi hale geldiğinde bir ekran kartı almak istediğinizde bu işlemci sizi biraz sınırlanabilir tam ne kadar besleyebilir emin değilim. İşlemciyi de değiştirerek istediğiniz GPU'yu takabilirsiniz. Net emin olmak adına sistemdeki işlemci modelini yazarak hangi ekran kartına kadar besler tarzında yeni bir konu açabilirsiniz.

Tamam hocam hepinize çok teşekkür ederim sağolun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…