i7 10700K sisteme RAM önerisi

Bütçe
2000/3000

Erdem20

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar. Kullandığım sistemde bazı oyunlarda RAM yetmemeye başladı. FPS düşmesi gibi sorunlarla karşılaşıyorum. Ayrıcada sistem bütünlüğü içinde RGB RAM istiyorum zaten. Bu sistemle çalışacak uygun RAM önerir misiniz? Bir de sıvı soğutma ile anakart arasında kalan boşluk yeterli olur mu acaba?

32 GB 3600MHz gibi düşünüyorum RAM'i.

Sistem.

i7 10700K.
MSI Z490 Tomahawk.
MSI RTX 3070 Ti Suprim X
MSI CoreLiquid 360r.
Corsair Vengeance 16 GB 3200 MHz.
WD Black SN750 M.2
cm TD500 mesh.
Sharkoon Gold Zero 650W Gold y. Modüler.

@BerkayZ87 hocam müsaitse yardımcı olabilir. Sıvı soğutma ile uyumlu olması iyi olur. Özellikle tepeye montajda.

Belirtildi konuda.
4*8 yapsak daha iyi olacak gibi görünüş açısından :)
BIOS ekranından RAM hız ayarlarını kontrol etmenizi tavsiye ederim.
RAM hızı doğru 3200'de çalışıyor.
RAM kaynaklı bir problem yaşadığına emin misin? Çünkü 3200 MHz yeterli bir frekans.

Frekans'dan ziyade RAM yetmiyor gibi. Örnek vermek gerekirse CoD oyunlarında ortalama 15.5 GB gibi bir RAM kullanımı oluyor. Yarım saat ya da bir saat sonra falan hiçbir şey yokken FPS 50'ye düşüyor. RAM kullanımı 12 GB oluyor. Benim anladığım RAM sistemi frenliyor gibi algıladım. Ha zaten aklımda RAM değişme fikri var. Çünkü kurdugum sistemde RAM'ler sırıtıyor biraz.

Corsair'i düşünüyorum ama işte sıvı soğutmadan dolayı sığar mı sığmaz mı onu öğrenmem gerek.

Son düzenleme:
Belirtildi konuda.

4*8 yapsak daha iyi olacak gibi görünüş açısından :)

RAM hızı doğru 3200'de çalışıyor.

Frekans'dan ziyade RAM yetmiyor gibi. Örnek vermek gerekirse CoD oyunlarında ortalama 15.5 GB gibi bir RAM kullanımı oluyor. Yarım saat ya da bir saat sonra falan hiçbir şey yokken FPS 50'ye düşüyor. RAM kullanımı 12 GB oluyor. Benim anladığım RAM sistemi frenliyor gibi algıladım. Ha zaten aklımda RAM değişme fikri var. Çünkü kurdugum sistemde RAM'ler sırıtıyor biraz.

Corsair'i düşünüyorum ama işte sıvı soğutmadan dolayı sığar mı sığmaz mı onu öğrenmem gerek.
Evet, görünüş açısından daha iyi fakat Dual Channel özelliğini kaybedeceksiniz, bir takım performans kayıpları yaşayabilirsiniz, tabi ki Dual Channel'a göre.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı