Çözüldü i7-10700K undervolt ayarı nasıl olmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
16
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R7-7700 5.5Ghz All core -50 Co / ASUS Prime B650M-R/ Sapphire Nitro+SE RX 6800XT/ Gskill Trident Z5 RGB 2x16 32GB 6200Mhz CL 28 1.5Vdd / WD Blue SN570 500GB M.2/ Intel 660P 1TB M.2/ Cooler Master ML 240L V2/ MSI MAG A850GL 850W Gold Modüler/ Phanteks G360A/ Lenovo Legion R25i-30 180Hz/ Steel Series Arctis 5/ Steel Series Prime/ AOC GK500 Red Switch/
Merhaba, sorum başlıktaki gibi. En düşük ama en stabil ayarı bulmak istiyorum. Bu sayede hem işlemcinin ömrünü hem de ufakta olsa sıcaklıkları indirgemek istiyorum. Sıcaklıktan yana bir problemim yok. Dediğim gibi sadece işlemciye giden voltajı en düşük ama en stabil ayarda tutmak istiyorum.

Sistemim:
  • i7-10700K
  • Gigabyte Z590 Aorus Elite AX.
  • Sıvı soğutucum: CM ML V2 240mm.
Sizlerin de herhangi bir görüşü varsa belirtirseniz sevinirim hocalarım. @Rivadex @picl raknhocam @erengore

Son düzenleme:
Çözüm
Tamamdır iyi güzel haber geldi.

Hocam şimdi şöyle bir şey var. Anakart BİOS falan hepsi bir yana, senin işlemci Undervolt'u pek sevmiyor. Özelikle etkili olduğu değerlerde. Biz de bu yüzden biraz çizgiyi düşüreceğiz. Hata yani Error alman direkt buna işaret. Şimdi değerleri şöyle yap. Bunda problem yaşamaman gerekiyor gibi ama yine de belli olmaz.

CPU Cache'i -60
CPU Core'u -80

Sadece bunları şimdilik Undervolt et. Yaptıktan hemen sonra testini yap. Eğer bu değerler ile hata almazsan müthiş sayılacak.
Merhaba, sorum başlıktaki gibi. En düşük ama en stabil ayarı bulmak istiyorum. Bu sayede hem işlemcinin ömrünü hem de ufakta olsa sıcaklıkları indirgemek istiyorum. Sıcaklıktan yana bir problemim yok. Dediğim gibi sadece işlemciye giden voltajı en düşük ama en stabil ayarda tutmak istiyorum.

Sistemim:
  • i7-10700K
  • Gigabyte Z590 Aorus Elite AX.
  • Sıvı soğutucum: CM ML V2 240mm.
Sizlerin de herhangi bir görüşü varsa belirtirseniz sevinirim hocalarım. @Rivadex @picl raknhocam @erengore
Doğru adrese geldiniz. ThrottleStop yükleyin. En güzel ayarlama yapılan program ThrottleStop'dur.

Sizinle özel ayarlamalar yapacağım. İlk olarak ThrottleStop yükledikten sonra lütfen iki adet stres testi yapın. Birisini Prime95 ile yapın. Bu stres testini yapmadan önce lütfen ThrottleStop açın ve Limits sekmesine tıklayıp Clear'a basın. En az 5 dakika yapın. Ve bir gösterge olur da kırmızı yanar ise o kırmızı göstergelerin ekran görüntüsünü atın. Arasındaki bağlantıyı kurayım.

Diğer stres testini de ThrottleStop ile yapın. Ana Ekrandaki TS Bench ile yapabilirsiniz. Bunu yapmadan önce de yine Limits'e Clear çekin. Yine birisi Kırmızı yanar ise ekran görüntüsü atın.

Buraya kadar siz gerekli şeyleri atınca undervolt ve tuninge kaldığımız yerden devam edeceğiz. Şimdiden kolay gelsin. 😉😃

Doğru adrese geldiniz. ThrottleStop yükleyin. En güzel ayarlama yapılan program ThrottleStop'dur.

Sizinle özel ayarlamalar yapacağım. İlk olarak ThrottleStop yükledikten sonra lütfen iki adet stres testi yapın. Birisini Prime95 ile yapın. Bu stres testini yapmadan önce lütfen ThrottleStop açın ve Limits sekmesine tıklayıp Clear'a basın. En az 5 dakika yapın. Ve bir gösterge olur da kırmızı yanar ise o kırmızı göstergelerin ekran görüntüsünü atın. Arasındaki bağlantıyı kurayım.

Diğer stres testini de ThrottleStop ile yapın. Ana Ekrandaki TS Bench ile yapabilirsiniz. Bunu yapmadan önce de yine Limits'e Clear çekin. Yine birisi Kırmızı yanar ise ekran görüntüsü atın.

Buraya kadar siz gerekli şeyleri atınca undervolt ve tuninge kaldığımız yerden devam edeceğiz. Şimdiden kolay gelsin. 😉😃
Hocam vallahi yapıyorsunuz bu işi. Yazdığınız yazıları hayranlıkla okuyorum. Ben de hafiften öğreniyorum sayenizde.

Limits sekmesine nedense tıklanmıyor hocam. Bu arada stress testini Aida64 extreme ile yapsam olur mu?

Hocam valla yapıyorsunuz bu işi. Yazdığınız yazıları hayranlıkla okuyorum.
Teşekkürler. Sizinle özel ilgileneceğim. Beni etiketleyenlere karşı özel bir sevgim var. Teşekkür ederim.

Bu ayarlamalar sonucunda belki FPS artışı bile kazanabilirsiniz. Hatta Benchmark'ta başka işlemcileri sollama ihtimaliniz bile var.
Limits sekmesine nedense tıklanmıyor hocam. Bu arada stress testini Aida64 extreme ile yapsam olur mu?
Olur.

Eski sürüm bir ThrottleStop yüklemediniz inşallah.

9.3 mü?

Teşekkürler. Sizinle özel ilgileneceğim. Beni etiketleyenlere karşı özel bir sevgim var. Teşekkür ederim.

Bu ayarlamalar sonucunda belki FPS artışı bile kazanabilirsiniz. Hatta Benchmark'ta başka işlemcileri sollama ihtimaliniz bile var.

Hocam Adobe Premiere de render ile uğraşıyorum. Bu yüzden aslında bana yarar sağlayacağına eminim.
8.74. Şimdi 9.3'ü indirdim.

Olur.

9.3 mü?

90 derecelere çıktı patates olacak zannettim bir an
Screenshot_1.png

Intel XTU ile voltajı yavaş yavaş düşürüp her seferinde test ederek de yapabilirsin. En düşük voltajı bulduğunda da BIOS'tan otomatik voltaj ve "-" Offset ile o voltaja gelene kadar deneyerek kullanabilirsin.

ThorettleStop olmaz ise hocam sizin de dediğinizi deneyeceğim.

Screenshot_2.png

TS Bench ile yapınca 4 saniye yaptı ve durdu. Sonrasında bu sonucu verdi.

Olur.

9.3 mü?
Ana yanlış alıntı yapmışım. Ah kimse de uyarmıyor. Öyle ki birden konuyu Rivadex açtı zannettim yav. Olsun. Yine aynı şekilde konu sahibi de sevdiğim ayırt etmediğim, edemeyeceğim bir dostum.
90 derecelere çıktı patates olacak zannettim bir anEki Görüntüle 1117265

ThorettleStop olmaz ise hocam sizin de dediğinizi deneyeceğim.
Hocam Limits'i atmamışsın. Bekliyorum. Bu arada internet bağlantım çok sorunlu. Elimden geleni yapacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı