Çözüldü i7 10700KF sistem düşük performans

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha fazla  
Herkese merhaba,
Eski sistemimi yeniledim. Yeni anakart, soğutucu, RAM ve işlemci aldım, neredeyse önemli çoğu parçayı güncelledim fakat Win 8.1 yüklü olan SSD'lerim eskisi gibi hızlı değil. Ayrıca sistem aşırı yavaş. CPU 30°'lerde. Fanlar gayet normal seyirinde calışıyor. Oyunlarda aşırı düşük FPS alıyorum, 20-40 arası. İşletim sistemim Win8.1, acaba bu yüzden mi diye düşünüyorum. Çünkü anakart driverlarını yükleyemedim Windows 10 uyumlu olduğundan. Yeni nesil kart ve işlemci olduğu için Windows 8.1 ile uyumluluk sorunu yaşıyor olabilir. Onun dışında donanımsal olarak bir problem olduğunu düşünmüyorum.

Sistem:
  • ASUS TUF Gaming B560 Plus Wi-Fi
  • i7 10700KF 3.8GHz
  • Cooler Master 212 soğutucu.
  • Kingston HyperX 8 GB RAM.
  • SanDisk SATA SSD 1TB.
  • SanDisk SATA SSD 240TB (Win 8.1)
  • ASUS ROG STRIX GTX 1650 OC 4 GB.
  • Cougar 700W 80+ PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Böyle bir sisteme Windows 8.1 yerine Windows 10 kurulmalı.

Ayrıca SSD'lerinizi yeni sisteme takınca format atmanız iyi olur çünkü anakart değişikliği de yapmışsınız.
Arkadaşlar, Windows 10 yukseltmesi yaptım, chipset ve gerekli güncellemeleri yükleyince sorunum çözüldü. Darboğaz vs. hiç yok. Sistem gayet stabil. Yol gösteren herkese teşekkürler. Ne zamandır YouTube'dan Technopat'ı takip edip senelerce sistem topladım, fakat işletim sisteminin böyle büyük problem yaratacağını düşünmemiştim. Foruma katılmak gerçekten yararlı oldu. Kalın sağlıcakla:) Yakında başınızı şu overclock mevzularını çözmek için ağrıtabilirim:) Tekrar teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı