i7 10700KF sistem oyun oynarken takılıyor

ByFilintaa

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selam olsun dostlar...
Cyberpunk ve Watch Dogs Legion'da araç kullanırken arada ufak takılma oluyor bunun nedenini araştırdım fakat bir türlü çözüm sağlayamadım yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler 🤲🏻

NVIDIA ASUS TUF RTX 3060.
Intel i7 10700KF.
ASUS TUF Z590 PLUS.
2X 16 GB Corsair Vengeance RAM.
2TB Seagate hard disk.
Samsung 980 M.2 SSD.

Bir türlü sorunu çözemedim hocam.
@R.B.D belirttiği gibi grafiksel anlamda pek göze batmayan ayarları özellikle yükseltildiğinde performans noktasında stabilliği bozan kısımları düşürmeyi deneyebilirsiniz, her iki oyunu da oynamadığım için bu noktada aslında net bir çözüm önerisinde de bulunamıyorum maalesef, takılmadan kastınız milisaniyelik veya saliselik anlık veya sürekli olmayan geçici takılmalarsa bu söylediğiniz oyunlarda çok olağan bir durum, optimizasyon konusunda özürlü yapımlar gerçekten.

@R.B.D belirttiği gibi grafiksel anlamda pek göze batmayan ayarları özellikle yükseltildiğinde performans noktasında stabilliği bozan kısımları düşürmeyi deneyebilirsiniz, her iki oyunu da oynamadığım için bu noktada aslında net bir çözüm önerisinde de bulunamıyorum maalesef, takılmadan kastınız milisaniyelik veya saliselik anlık veya sürekli olmayan geçici takılmalarsa bu söylediğiniz oyunlarda çok olağan bir durum, optimizasyon konusunda özürlü yapımlar gerçekten.

Sürekli değil milisaniyelik oluyor.
Sürekli değil milisaniyelik oluyor.

Sadece araç kullanımında.

Watch Dogs Legion da bu sorun mevcut mudur? Hocam.

Evet hocam epey sistem sömüren iki yapımdan bahsediyoruz.
Dilerseniz Youtube üzerinden RTX 3070, 3080, 3090 performanslarına bakabilirsiniz. Yani o kartlarda bile az FPS veriyorlar bahsettiğimiz oyunlar. 🎭

Uzak çizim mesafesi gibi ayarlar var mıydı tam hatırlayamıyorum oynayalı epey oldu her iki oyunu da ama araba kullanımı gibi senaryolarda bu ayar performansı arttırır hocam.

Lütfen deneyip geri dönüş yapınız. %95 sorununuz çözülecektir.
Saygılılarımla. 🙌

Evet hocam epey sistem sömüren iki yapımdan bahsediyoruz.
Dilerseniz YouTube üzerinden RTX 3070, 3080, 3090 performanslarına bakabilirsiniz. Yani o kartlarda bile az FPS veriyorlar bahsettiğimiz oyunlar. 🎭

Uzak çizim mesafesi gibi ayarlar var mıydı tam hatırlayamıyorum oynayalı epey oldu her iki oyunu da ama araba kullanımı gibi senaryolarda bu ayar performansı arttırır hocam.

Lütfen deneyip geri dönüş yapınız. %95 sorununuz çözülecektir.
Saygılılarımla. 🙌

Uzak çizim mesafesi nedir hocam!

Uzak çizim mesafesi nedir hocam!
Uzaktaki binalar, nesneler vb.

Hocam siz gölge gibi ayarları bir tık düşürüp denediniz mi?

Her şeyi kökleyip oynamanıza gerek yok. Çoğu ayar atıyorum genel olarak Ultra ile High arasında fark bile olmuyor fark edilecek kadar... Ya da aşırı az fark oluyor ama yine atıyorum 8 10 FPS çalıyor sizden...

Dolayısıyla ufacık, birazcık, azıcık gölge vb. GPU zorlayan ayarları kısarsanız sorun çözülecektir. Bunun tek çözümü bu. ☝🙏

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı