i7 10750H hız düşmesi

Makaleler
1
Yer
Birleşik Krallık
Daha fazla  
Az önce Valorant oynuyordum ve aynı maçta 3 kez FPS 1-2'ye düştü normalde 200-300 alıyorum. Sorunu birçok oyunda yaşıyorum. İşlemcinin hızı düşüyor ve FPS 0'lara iniyor. Bu neden kaynaklanıyor?
Normalde 4.50 civarlarında çalışan işlemcinin hızı 0.50'lere kadar düşüyor.
i7 10750H.
GTX 1650 Ti.
2x8 GB RAM.
512 GB SSD.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (603).png
    Ekran Görüntüsü (603).png
    139,2 KB · Görüntüleme: 49
Etiket için teşekkürler.

@İnsanOlmayanİnsan ThrottleStop yükleyin. TechPowerUp'un sitesinden indirin. RAR'dan çıkartın. Programı çalıştırın. Ardından ana ekrandan BD PROCHOT tikini kaldırın. Sorun çözülecektir. Kolay gelsin.

Benim i7 9750 h thermal macunu kurumuştu 4 GHz'den 3.2 GHz'ye düşünce fpsem düşüyordu macununu yeniledim sabit 4GHz Full yükte tabii iyi gidiyor şu an.
1660 Ti i7 9750H yeterli geliyor 1650 Ti'ye 10750 hayli hayli yetmeli virüs falan olabilir pcinde.

Diger oyunlarda deneme yaptınız?
GTA 5, Need For Spedd Payback, Battlefield 1, CoD WW2
Etiket için teşekkürler.

@İnsanOlmayanİnsan ThrottleStop yükleyin. TechPowerUp'un sitesinden indirin. RAR'dan çıkartın. Programı çalıştırın. Ardından ana ekrandan BD PROCHOT tikini kaldırın. Sorun çözülecektir. Kolay gelsin.

Hocam bu program tam olarak ne yapıyor PC'ye?

GTA 5, Need For Spedd Payback, Battlefield 1, CoD WW2

Hocam bu program tam olarak ne yapıyor PC'ye?
Anakartınızda bir parça işlemciye yavaşlatma sinyali gönderilmesine sebep oluyor. Buna çift taraflı PROCHOT denir. İşlemci- İşlemci ilişkisindeki PROCHOT ile karıştırılmamalıdır. Genelde ekran kartının sıcak olması durumunda uygulanır ama işlemci de olabilir. Anakartınızda bir parça eskisinden daha fazla ısındığı için böyle bir durum olmuş. Ancak yeni başlayan bir durum olduğu için bu yavaşlatma sinyalini yoksaydırmak hiçbir sorun teşkil etmeyecektir.

İlerleyen günlerde kasayı temizlemeyi ve termal macunları yenilemeniz güzel olabilir. Tabi sıcaklıkları görüp bu konudaki aciliyeti belirtmek daha iyi olacaktır.

Bu durumda Anakart sensörü-İşlemci arasında yavaşlatma sinyali gönderimi oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı