i7-10750H RDR2'de %100 CPU kullanımı

egeoz316

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Ankara
Bugün oyunu yeni indirdim ve oynarken işlemcimin bazı zamanlar %100 kullanıldığını gördüm. Bu normal bir durum mu? İşlemci sıcaklığım 90-95 derece arasında seyrediyor.

Hocam bu sıcaklıklar sadece RDR2'de oluyor, ayrıca işlemcide sıvı metal kullanıldığı için teknik servise şimdilik yollamak istemiyorum.
Oyun performansını çok etkilemiyorsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Sıvı metal macun için 95 fazla geldi hocam bir an.

Oyun performansını çok etkilemiyorsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Sıvı metal macun için 95 fazla geldi hocam bir an.
Herhangi bir performans kaybı yaşanmıyor, zaten DLSS'de açık olduğu için FPS konusunda bir problem yok, High'da 70-100 FPS arası alıyorum. İşlemci 14 nm olduğu için bu sıcaklıklar normal deniyor.

Bu ayarlardan sonra Denetim Masası-güç -gelişmiş plan ayarlarını değiştir seçeneğine gir. Bunlar çıkacak.

Buradan işlemci performansını artırma modunu prizde takılı: Devre dışı yaparsan işlemci Boost'u kapatmış olursun.
Ben de CS:GO Valorant oyunları dışında bu ayarı devre dışı bırakıyorum. Faydası oluyor FPS kaybı olmadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…