knizel
Megapat
Daha fazla
İyi forumlar arkadaşlar. Ben şu anda Windows 10 Sürüm 1909 versiyonunu kullanıyorum ve çok memnunum. Lakin birkaç gün önce Windows sürümüme desteğinin geçeceğini ve yeni sürüm olan Windows 10 20H2 sürümüne geçmem gerektiğini söyledi. Başta bildirimi kapattım ve umursamadım ancak sonradan sürekli bu bildirim çıkınca artık canıma tak etti ve güncellemeyi yapmaya karar verdim. Güncelleme indirildi ve yüklendi. Daha sonra yeniden başlatmam gerektiğini söyledi ben de şimdi yeniden başlat tuşuna bastım. Daha sonra bilgisayar yeniden başladı ve ekranda güncellemenin yapıldığını bu işlemin biraz uzun süreceğini ve bilgisayarımın birkaç kez yeniden başlayacağı yazdı. Ben de beklemeye başladım. %23-24 civarlarında bilgisayarın ekranı siyah oldu herhalde yeniden başlıyor diye düşündüm ancak daha sonra ekran gelmedi. Ekran siyah olarak kaldı. Bilgisayar çalışıyordu çünkü power ışığını ve fanları duyuyordum (ki fanlar epey sesli çalışıyordu). Bilgisayar ısınmıyor fan sanki boşa üflüyor gibi bir haldeydi. Bir süre bekledim ekranıma görüntü gelmedi ve bir sorun oluştuğunu düşündüğümden power tuşuna basılı tuttum ve bilgisayarı kapattım. Tekrar açtım ve Windows yapılan değişikliklerin geri alındığını söyleyip biraz bekletti. Daha sonra sistemim açıldı. Sürümüm 1909 da kalmıştı ve güncelleme yapılamamıştı. İlk işim güncelleme geçmişine girmek oldu orada da güncellemenin başarısız olduğu yazıyordu. Hata kodu olarak şunu söylüyordu:
Windows update sorun gidercisini çalıştırdım ve bu tool sorunu bulduğunu ve düzelttiğini söyledi. Bu işlemleri gece yaptığımdan ve sabah erken kalkmam gerektiğinden uğraşacak halim kalmamıştı. Bu sebeple sorun gidercide sorun olarak neyi gösterdiğini hatırlayamıyorum ama corruption gibi bir şey gördüğümden eminim. Daha sonra bu sorunla daha fazla uğraşamayıp bilgisayarı kapattım. Bugün açtığımda sistemimde her şey normaldi. Sorun giderme işlemini yaptığımdan bugün tekrar bir deneyeyim dedim. Demin yine güncelleme baştan indirildi yüklendi ve yeniden başlatmaya bastım. Sonuç aynı. %23-24 seviyelerinde görüntü gitti, fanlar çalıştı ve ekran geri gelmedi. Mousemin ışığı sönüktü ama bilgisayar çalışıyordu çünkü power tuşunun ışığı yanıyordu. Tekrar power tuşuna basılı tutup bilgisayarı kapatıp açtım. Tanrıya şükür ki bilgisayarım açıldı. Yine sorun giderciyi çalıştırdım bu sefer sorun algılamadı bile. Güncelleme geçmişimde iki kez 20H2 gözüküyor ve ikisinin de başarısız olma sebebi aynı. Eğer çözümü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Doğruyu söylemek gerekirse ben çok memnunum bu sürümden. Güncellememi gerekmeyecek bir çözüm bile benim için yeterlidir. Sistem özelliklerim:
İşlemci: Intel Core i7 10750H
Ekran Kartı: RTX2070 mobile
Ram: 2x8 Dual channel 2933 Mhz
SSD: Samsung m2 ssd 512GB 3500 MB/s yazma 3000 MB/s okuma
Windows: Sürüm 1909 (İS Derlemesi 18363.1440) orijinal home sürümü (Monster markasından bilgisayara orijinal bir halde yüklü gelmiştir.)
Windows update sorun gidercisini çalıştırdım ve bu tool sorunu bulduğunu ve düzelttiğini söyledi. Bu işlemleri gece yaptığımdan ve sabah erken kalkmam gerektiğinden uğraşacak halim kalmamıştı. Bu sebeple sorun gidercide sorun olarak neyi gösterdiğini hatırlayamıyorum ama corruption gibi bir şey gördüğümden eminim. Daha sonra bu sorunla daha fazla uğraşamayıp bilgisayarı kapattım. Bugün açtığımda sistemimde her şey normaldi. Sorun giderme işlemini yaptığımdan bugün tekrar bir deneyeyim dedim. Demin yine güncelleme baştan indirildi yüklendi ve yeniden başlatmaya bastım. Sonuç aynı. %23-24 seviyelerinde görüntü gitti, fanlar çalıştı ve ekran geri gelmedi. Mousemin ışığı sönüktü ama bilgisayar çalışıyordu çünkü power tuşunun ışığı yanıyordu. Tekrar power tuşuna basılı tutup bilgisayarı kapatıp açtım. Tanrıya şükür ki bilgisayarım açıldı. Yine sorun giderciyi çalıştırdım bu sefer sorun algılamadı bile. Güncelleme geçmişimde iki kez 20H2 gözüküyor ve ikisinin de başarısız olma sebebi aynı. Eğer çözümü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Doğruyu söylemek gerekirse ben çok memnunum bu sürümden. Güncellememi gerekmeyecek bir çözüm bile benim için yeterlidir. Sistem özelliklerim:
İşlemci: Intel Core i7 10750H
Ekran Kartı: RTX2070 mobile
Ram: 2x8 Dual channel 2933 Mhz
SSD: Samsung m2 ssd 512GB 3500 MB/s yazma 3000 MB/s okuma
Windows: Sürüm 1909 (İS Derlemesi 18363.1440) orijinal home sürümü (Monster markasından bilgisayara orijinal bir halde yüklü gelmiştir.)