i7 10750H undervolt

@ufux323 @mehmtee10 Buna kılavuz olacak bir video mevcut mu YouTube üzerinde? Varsa atabilir misiniz? Monster'ı aradığımda undervolt'un garanti kapsamında olmayacağını söylediler. 50mv düşürmek performansa fayda sağlayıp sıcaklık değerlerini düşürür mü? Bir riski var mıdır?

Valla undervolt garanti dışı bırakmaz aslında çünkü overclock işlemi değil kendisi , işlemciye de zararı olmaz fazla voltaj verirsen garanti dışı kalır hemde işlemci zarar görebilir. Ben -50mv olayını bios üzerinden yaptım ama gözle görülür bir sonuç elde edemedim. Thortlestop üzerinden MV düşürme işlemi de yaptım ama faydası olmuyor sanki işe yaramadı. Disable turbo ve saat hızlarını düşürme işlemi işe yarıyor sıcaklık düşüyor fakat onlar da direkt olarak performansı düşürüyor. Undervolt işlemi nedense olmuyor , sanırım kilitli hala voltaj ayarları. Gelişme olursa buradan bilgilendirme yapacağım deniyorum.

@ufux323 Bence de saçma, firmadan aldığım cevap o şekilde olmuştu.
Neyse ki havalar buz gibi de pek problem olmuyor bu aralar. Pek fark ettirmemesine üzüldüm, yazın yine başımız ağrıyacak gibi görünüyor.

T5 20.1 Modeli var 10750h + 2060 var ısınmıyor gibi. Temiz format ve crackli oyun kurmadıktan sonra ciddi düşüşler oldu sıcaklıkta

@mehmtee10 bu havalarda benim de 65-70 derecelerde ama onlar yazın 80-85 olacak hocam. O zaman düşeceğiz tereddüte. Şu an benim de iyi. Undervoltlu mu kullanıyorsunuz siz?

Valla bu havalarda benim PC +85 takılıyor işlemci ye macun sürmeyi unuttular sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…