i7 10750H undervolt

@ufux323 @mehmtee10 Buna kılavuz olacak bir video mevcut mu YouTube üzerinde? Varsa atabilir misiniz? Monster'ı aradığımda undervolt'un garanti kapsamında olmayacağını söylediler. 50mv düşürmek performansa fayda sağlayıp sıcaklık değerlerini düşürür mü? Bir riski var mıdır?

@ufux323 @mehmtee10 Buna kılavuz olacak bir video mevcut mu YouTube üzerinde? Varsa atabilir misiniz? Monster'ı aradığımda undervolt'un garanti kapsamında olmayacağını söylediler. 50mv düşürmek performansa fayda sağlayıp sıcaklık değerlerini düşürür mü? Bir riski var mıdır?
Valla undervolt garanti dışı bırakmaz aslında çünkü overclock işlemi değil kendisi , işlemciye de zararı olmaz fazla voltaj verirsen garanti dışı kalır hemde işlemci zarar görebilir. Ben -50mv olayını bios üzerinden yaptım ama gözle görülür bir sonuç elde edemedim. Thortlestop üzerinden MV düşürme işlemi de yaptım ama faydası olmuyor sanki işe yaramadı. Disable turbo ve saat hızlarını düşürme işlemi işe yarıyor sıcaklık düşüyor fakat onlar da direkt olarak performansı düşürüyor. Undervolt işlemi nedense olmuyor , sanırım kilitli hala voltaj ayarları. Gelişme olursa buradan bilgilendirme yapacağım deniyorum.

@ufux323 Bence de saçma, firmadan aldığım cevap o şekilde olmuştu.
1611514679265.png

Neyse ki havalar buz gibi de pek problem olmuyor bu aralar. Pek fark ettirmemesine üzüldüm, yazın yine başımız ağrıyacak gibi görünüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı