H serisi Intel işlemciler genel olarak fazla ısınırlar zaten. Ki eğer cihazın soğutma sistemi de berbatsa otur sucuk pişir, o kadar yani
Konu Monster olunca da soğutma sistemlerine pek güvenmemeniz gereken bir firma. Tamam sorunsuz modelleri de var ama genel olarak iyi bir Laptop üreticisi değil.
90 derece bilmiyorum açıkçası kimisi normal diyor kimisi anormal diyor. Bence anormal ama. 85 derece sonrası hem CPU hem de GPU için aşırı tehlikelidir. Uzun vadede GPU'nun lehimleri atabilir. GPU'suz kalabilirsiniz yani. 10 yıldır aşırı sıcaklıklarda çalışmış Alienware Laptop var benim bir arkadaşımda. GPU'su pert oldu. Entegre GPU ile çalışıyor artık. 2011'in oyuncu bilgisayarı. Bu örneği niye verdim çünkü aynı sıcaklıklarda çalışmış bir oyuncu laptopu 10 yıl sonra GPU'suz kaldı. Termal macunu falan da kaç kez değiştirildi ama nafile.
Undervolt deneyebilirsiniz işlemcinize. Voltajı kısarak sıcaklıkları kontrol altına alabilirsiniz.
ThrottleStop programını indirin: Link (Throttlestop açılırken hata verir ise rehberin sonuna bakın.) ThrottleStop'ın arayüzü: FIVR: Voltaj ve çarpan ayarları. TPL: Güç ayarları. Limits: Darboğazın sebepleri. TS Bench: Benchmark. Undervolt: FIVR bölümünü açın. Karşınıza bu ekran gelecek...