i7-11370H laptopta CPU sıcaklığı stres testinde 95 derece oluyor

Erexo

Centipat
Daha fazla  
Dizüstü bilgisayarımda CPU-Z programı ile stres testi yaptığımda CPU sıcaklığı 95 dereceye kadar çıkıyor ve ortalaması 89-92 oluyor. Bu sıcaklıklar normal mi, laptopuma bir zarar verebilir mi ve bunu bir çözümü var mı?
Bu arada, yakın zamanda yüksek sıcaklık gerekçesiyle termal macunu değiştirdim ve soğutucu bakır, GPU ve CPU'yu alkolle iyice temizledim. GPU sıcaklıkları 5 6 derece düştü ancak CPU sıcaklığında bir değişiklik yok.
Laptopun altında soğutucu var.

Dizüstü bilgisayarımda CPU-Z programı ile stres testi yaptığımda CPU sıcaklığı 95 dereceye kadar çıkıyor ve ortalaması 89-92 oluyor. Bu sıcaklıklar normal mi, laptopuma bir zarar verebilir mi ve bunu bir çözümü var mı?

Bu arada, yakın zamanda yüksek sıcaklık gerekçesiyle termal macunu değiştirdim ve soğutucu bakır, GPU ve CPU'yu alkolle iyice temizledim. GPU sıcaklıkları 5 6 derece düştü ancak CPU sıcaklığında bir değişiklik yok.

CPU: Intel Core i7 11370H.
GPU: NVIDIA RTX 3050 Ti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel'in 11.nesil işlemcilerinin testlerine bakarsanız zaten bunu bariz görürsünüz 14.nesil i9'la yarrışacak derecede fazla ısınan işlemcileri var yaani bu söyleyeceğim ve önereceğim çok çok çok çok ekstrem bir çözüm ancak bu laptopu soğutacak yegane çözüm bu maalesef

Çözüm: Sıvı metal.

Detay merak edersen bir alıntı video bırakıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Intel'in 11.nesil işlemcilerinin testlerine bakarsanız zaten bunu bariz görürsünüz 14.nesil i9'la yarrışacak derecede fazla ısınan işlemcileri var yaani bu söyleyeceğim ve önereceğim çok çok çok çok ekstrem bir çözüm ancak bu laptopu soğutacak yegane çözüm bu maalesef

Çözüm: Sıvı metal.

Detay merak edersen bir alıntı video bırakıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki böyle kullanmaya devam edersem çok bir sıkıntı yaratır mı?

CPU: Intel Core i7 11370H.
GPU: NVIDIA RTX 3050 Ti.
Ve işlemci boşta 35 45 derece arasında oluyor

Son düzenleme:
Peki böyle kullanmaya devam edersem çok bir sıkıntı yaratır mı?

Ve işlemci boşta 35 45 derece arasında oluyor.

Ne kadar erken o kadar iyi açıkçası 95 100 derece az bir ısı derecesi değil elbetteki bir soruna yol açacaktır laptop kasası birbirine yakın parçalar o nedenle şu olur diyemiyorum a derim b olur b derim C olur ama er ya da geç olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı