i7 11700 RTX 3060 Ti oyunlarda takılıyor

647765

Picopat
Selam herkese, 3060 Ti sistemimde çoğu oyunda oyun anlık donuyor. Örnek Apex Legends, the hunt: Showdown, Battlefield 5. aylardır çözmeye çalışsam da hiçbir şekilde kurtulamadım, oyunlar çok akıcı fakat aniden oyun takılıyor. Sistemim aşağıda:
Zotac GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge 8 GB.
Intel Core i7 11700 2.50 GHz.
G.Skill 2x8GB Ripjaws V 3600MHz RAM.
Gigabyte H510M h
3200MHz(OC) M.2 1200p mATX anakart.
165 Hertz AOC monitor 1080p.
1TB HDD, 500GB SSD X Windows 11.
Kasmaya ait video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyundaki değerler:

Dosya Ekleri

• 78a6bf7e-7f76-4da0-aea0-5fbd9b9837c4.jpg
    305,8 KB · Görüntüleme: 87
Ssd den kaynaklıda olabilir saglik değerlerine ve hız değerlerine bakmanızı tavsiye edeceğim.

Ssd den kaynaklıda olabilir saglik değerlerine ve hız değerlerine bakmanızı tavsiye edeceğim.
yanıt için teşekkürler. ikisinide alalı 4-5 ay olmadı. sağlık değerlerini tarattım hiçbir sıkıntı yok. oyunları SSD VE HDD'ye ayrı ayrı kurup test ettim. sonuç değişmedi.

Ek olarak:

XMP açık
DDU denendi.
Bios güncel
Driverler güncel
çoğu şeyi denedim.

Aynı oyunları aynı ayarlarda gtx1650 sistemde çok rahat oynuyordum. aylardır sorunun nerde olduğunu arıyorum ama bulamadım.

Son düzenleme:
RAM kullanımı 15.3 GB cok fazla ve sanırım bundan dolayı takılıyor. Arka planda RAM kullanan bir şeyler mi var?

Normal şartlarda o karta o islemci darboğaz yapmaz fakat arka planda bir şey çalıştığını düşünüyorum. Görev Yöneticisi'nden bir takip edin. İslemci ve RAM'i kullanan bir şey var mı diye.

Normal şartlarda o karta o islemci darboğaz yapmaz fakat arka planda bir şey çalıştığını düşünüyorum. Görev Yöneticisi'nden bir takip edin. İslemci ve RAM'i kullanan bir şey var mı diye.
oyundayken görev yöneticinden böyle görünüyor.

Yeni:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videodaki adımları yapınca takılma ortadan kalkıyor fakat fps düşüyor. yani buna benzer bir çözüme ihtiyacım var.

Dosya Ekleri

• 7d9aff6f-8db2-402d-addf-467a41c9445e.jpg
    69,9 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Format atmayı denediniz mi? Temiz bir kurulum belki sorunu çözebilir. 8 çekirdek 16 thread bir işlemcinin bu kadar yuksek kullanımı normal gelmedi bana.

Format atmayı denediniz mi? Temiz bir kurulum belki sorunu çözebilir. 8 çekirdek 16 thread bir işlemcinin bu kadar yuksek kullanımı normal gelmedi bana.
formatladım o esnada win10a geçtim. yine değişen birşey yok. hala aynı devam ediyor. cpu'da bir sorun var ama anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…