Selam herkese, 3060 Ti sistemimde çoğu oyunda oyun anlık donuyor. Örnek Apex Legends, the hunt: Showdown, Battlefield 5. aylardır çözmeye çalışsam da hiçbir şekilde kurtulamadım, oyunlar çok akıcı fakat aniden oyun takılıyor. Sistemim aşağıda:
Zotac GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge 8 GB.
Intel Core i7 11700 2.50 GHz.
G.Skill 2x8GB Ripjaws V 3600MHz RAM.
Gigabyte H510M h
3200MHz(OC) M.2 1200p mATX anakart.
165 Hertz AOC monitor 1080p.
1TB HDD, 500GB SSD X Windows 11.
Kasmaya ait video:
yanıt için teşekkürler. ikisinide alalı 4-5 ay olmadı. sağlık değerlerini tarattım hiçbir sıkıntı yok. oyunları SSD VE HDD'ye ayrı ayrı kurup test ettim. sonuç değişmedi.
Ek olarak:
XMP açık
DDU denendi.
Bios güncel
Driverler güncel
çoğu şeyi denedim.
Aynı oyunları aynı ayarlarda gtx1650 sistemde çok rahat oynuyordum. aylardır sorunun nerde olduğunu arıyorum ama bulamadım.
Normal şartlarda o karta o islemci darboğaz yapmaz fakat arka planda bir şey çalıştığını düşünüyorum. Görev Yöneticisi'nden bir takip edin. İslemci ve RAM'i kullanan bir şey var mı diye.
Normal şartlarda o karta o islemci darboğaz yapmaz fakat arka planda bir şey çalıştığını düşünüyorum. Görev Yöneticisi'nden bir takip edin. İslemci ve RAM'i kullanan bir şey var mı diye.
Format atmayı denediniz mi? Temiz bir kurulum belki sorunu çözebilir. 8 çekirdek 16 thread bir işlemcinin bu kadar yuksek kullanımı normal gelmedi bana.
Format atmayı denediniz mi? Temiz bir kurulum belki sorunu çözebilir. 8 çekirdek 16 thread bir işlemcinin bu kadar yuksek kullanımı normal gelmedi bana.