i7 11700F işlemci Boost hızına çıkamıyor

CrossKafa

Femtopat
Daha fazla  
RAM
G.Skill Ripjaws V 32GB çift kanal 3200MT/s CL16
Anakart
MSI Z490 Gaming Edge WiFi
Merhaba. 2.5GHz temel, 4.9GHz Boost hızına çıkabilen i7 11700F işlemcim boştayken 4.6-4.7GHz hızları anlık görüyor ve yük altındayken 4.4GHz sabitleniyor, hiçbir oynama olmuyor. İşlemci sıcaklıkları boştayken 35-40 derece, %100 yük altında 65-70 dereceyi geçmiyor. BIOS ayarlarına baktığımda Boost açık olduğunu gördüm, çarpanı X49'a sabitlememe rağmen bu sefer boşta da yük altında da direk 4.4GHz'e sabitlendi. Sistem özelliklerini aşağıya yazdım.
Anakart: MSI Z490 Gaming Edge Wi-Fi
İşlemci: Intel Core i7 11700F.
RAM: 32 GB çift kanal G.Skill Ripjaws V 3200MT/s CL16.
Ekran kartı: MSI Gaming Z Trio Radeon RX6800.
SSD: Samsung 990 Pro 1TB.
Güç kaynağı: MSI MAG A650GF 80+ Gold.
İşlemci soğutucu: Cooler Master 240mm sıvı soğutucu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 2.5GHz temel, 4.9GHz Boost hızına çıkabilen i7 11700F işlemcim boştayken 4.6-4.7GHz hızları anlık görüyor ve yük altındayken 4.4GHz sabitleniyor, hiçbir oynama olmuyor. İşlemci sıcaklıkları boştayken 35-40 derece, %100 yük altında 65-70 dereceyi geçmiyor. BIOS ayarlarına baktığımda Boost açık olduğunu gördüm, çarpanı X49'a sabitlememe rağmen bu sefer boşta da yük altında da direk 4.4GHz'e sabitlendi. Sistem özelliklerini aşağıya yazdım.
Anakart: MSI Z490 Gaming Edge Wi-Fi
İşlemci: Intel Core i7 11700F.
RAM: 32 GB çift kanal G.Skill Ripjaws V 3200MT/s CL16.
Ekran kartı: MSI Gaming Z Trio Radeon RX6800.
SSD: Samsung 990 Pro 1TB.
Güç kaynağı: MSI MAG A650GF 80+ Gold.
İşlemci soğutucu: Cooler Master 240mm sıvı soğutucu.

Bende de Z490 Tomahawk i7 11700 var bende aynı şekilde yük altında 4.4 GHz'e sabitleniyor normal bir değer anormal bir durum yok.

Power throttling yaşıyor olabilir misiniz? Biostan power management kısmından watt değerlerini (Long time duration ve short time duration) kontrol ettiniz mi? Düşük watt değeri yer alıyorsa yükseltebilirsiniz. Bizzat aynı sorunu yaşadım. i5 14600kf ile.

Bende de Z490 Tomahawk i7 11700 var bende aynı şekilde yük altında 4.4 GHz'e sabitleniyor normal bir değer anormal bir durum yok.
Peki bunun sebebi ne olabilir? Ya da çözmenin bir yöntemi var mı?

Power throttling yaşıyor olabilir misiniz? Biostan power management kısmından watt değerlerini (Long time duration ve short time duration) kontrol ettiniz mi? Düşük watt değeri yer alıyorsa yükseltebilirsiniz. Bizzat aynı sorunu yaşadım. i5 14600kf ile.
Evet kontrol ettim, herhangi bir güç sınırlaması yok.

Peki bunun sebebi ne olabilir? Ya da çözmenin bir yöntemi var mı?

Evet kontrol ettim, herhangi bir güç sınırlaması yok.
HW monitor programı ile kontrol yaptınız mı strest test esnasında frekans düştüğünde hangi uyarıyı veriyor program? Bende power throttling uyarısını vermişti ve sorunun kaynağını o şekilde çözmüştüm. Sende de farklı bir uyarı verecektir muhtemelen.

Sebebi "pinti" Intel yüzünden neyse performans arttırmak istiyorsanız Power limit ayarını değiştirebilirsiniz ama BIOS'ta soğutma tipini sıvı soğutma seçili ise otomatik 4095W oluyor.

Aynen 4095W gözüküyor sıvı soğutma seçili.

HW monitor programı ile kontrol yaptınız mı strest test esnasında frekans düştüğünde hangi uyarıyı veriyor program? Bende power throttling uyarısını vermişti ve sorunun kaynağını o şekilde çözmüştüm. Sende de farklı bir uyarı verecektir muhtemelen.
HW monitor kullanmadım ama zaten 4.4GHz üzerine nadiren boştayken çıkabiliyor o yüzden onu throttle gibi algılayacağını düşünmüyorum. MSI afterburner kullandım uyarı vermedi.

Aynen 4095W gözüküyor sıvı soğutma seçili.

Hw monitor kullanmadım ama zaten 4.4GHz üzerine nadiren boştayken çıkabiliyor o yüzden onu throttle gibi algılayacağını düşünmüyorum. MSI Afterburner kullandım uyarı vermedi.

O zaman yapacak bir şey kalmıyor(11700K almak dışında) zaten performansı yetiyor bende RTX 3070 ile 1080p de kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı