i7 11700F sistem 100 derece oluyor

Normal değil diye bana sitem etmek yerine Intel'e sitem edebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soğutucunun ayağına bakın kırık olabilir tam oturmamış olabilir.
Kontrol ettim bir problem görünmüyor.
Kule tipi yerine direkt sıvı soğutma şeklinde almayı düşünüyorum.
Tekrardan aldığım mağazaya geri götüreceğim. Sıcaklık probleminin yanı sıra aşırı derecede gürültü sesi geliyor sistem ısındığı zaman. Stok fanından kaynaklanıyor sanırım.

@Colten Böyle bir sisteme sıvı soğutucu tabii ki daha iyi bir seçim olur.

Geri götürmenize gerek yok kaliteli bir soğutucu işi çözer. Bunu alabilirsiniz.

Direkt mağazayı aramıştım. Bana, aldığım sıcaklık değerlerinin normal olmadığını geri getirmem gerektiğini belirttiler. Satış danışmanları sıcaklık konusunda asla problem yaşamayacağımı belirttikleri için sıvı soğutma dahil etmeyi düşünmedim.

Neden üzgün attığım bence yeteri kadar aşikar. 100 derece hiç de normal bir sıcaklık değil. Intel'in stok soğutucuları ne kadar kötü de olsa sıcaklık, iyi bir termal macun ve kasa içi hava akışı ile işlemciyi riske atacak değerlerin sınırını fazlaca aşmaz. Konuya gelecek olursak öncelikle termal macunun ve fanın yerine oturup oturmadığının kontrol edilmesi yeni bir soğutucu almadan önce yapılması gerekenler arasındadır.

Böyle bir sistemi stok fanla kullanmak zaten başlı başına hata fakat 100 derece fazla geldi bana.
Youtube üzerinden bir video açtığımda 70 dereceye fırlıyor. Sanırım soğutucu alana kadar bilgisayarı kullanmamak en iyisi olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…