i7 11700K boşta 80 derecede çalışıyor

qweqw3q

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Potansiyel Oyun Geliştiricisi
RAM
𝐑𝐀𝐌: 𝐆𝐞𝐈𝐋 𝟏𝟔𝐆𝐁(𝟐𝐱𝟖) 𝐎𝐫𝐢𝐨𝐧 𝐑𝐆𝐁 & 𝐗𝐏𝐆 𝐆𝐚𝐦𝐦𝐢𝐱
Ekran kartı
𝐙𝐨𝐭𝐚𝐜 𝐆𝐞𝐅𝐨𝐫𝐜𝐞 𝐑𝐓𝐗 𝟑𝟎𝟖𝟎 𝐓𝐢
Anakart
𝐀𝐬𝐮𝐬 𝐓𝐔𝐅 𝐆𝐚𝐦𝐢𝐧𝐠 𝐙𝟓𝟗𝟎-𝐏𝐋𝐔𝐒
İşlemci
𝐈𝐧𝐭𝐞𝐥 𝐂𝐨𝐫𝐞 𝐢𝟕 𝟏𝟏𝟕𝟎𝟎𝐊
Merhaba, yaklaşık 2 aydır böyle bir sorunum var. Belki daha önceden de yaşanıyordur ancak fark etmedim. İşlemcim boştayken, Chrome'da bile gezerken 75-95 arası derecelerde geziyor. Yaklaşık 2 hafta önce temizliğini, bakımını ve formatını attım. İlk gün rahatsız edici bir sıcaklığı yoktu normal sayılırdı. 50-60, oyunlarda 75 derece vs. oluyordu. Son 1 haftadır yine aynı problem devam ediyor. Sıvı soğutucu ilk defa kullandığım için suyu mu bitti, onunla mı alakalı bilemiyorum ama çok anormal sıcaklıklarda çalışıyor 😅 böyle rahatsız edici bir fan sesi de yok, fanların son hızda döndüğünü de düşünmüyorum (silent modda değil). Kasanın cam tarafında da genellikle ısınma olmuyor, ısınıp ısınmadığına da emin olamıyorum açıkçası.
Sistemi alalı 1.5 yıl oluyor, bu sürede 6 ayda 1 kere olmak üzere 3 kere temizliğini yaptım.
Sistem özelliklerim ve sıcaklık değerlerim aşağıda, kullandığım soğutucu "𝐓𝐡𝐞𝐫𝐦𝐚𝐥𝐭𝐚𝐤𝐞 𝐓𝐇𝟐𝟒𝟎 𝐀𝐑𝐆𝐁", kullandığım macun "Arctis MX4".
Isı değerlerini YouTube'da müzik dinlerken aldım.

1678376031665.png

1678376071393.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya Macun iyi uygulanmadı, ya soğutucuyu tam takamadınız ya da soğutucu da bir sorun var. İlk ikisinden olmadığına eminseniz garantiye gönderebilirsiniz.

11.Nesil intel gelmiş geçmiş en büyük beladır.Size tavsiyem bütçe var ise 3 fanlı sıvı soğutma tercih edin.Kasanızın modeli nedir hava akışı giriyormu içine eğer bir sorun yoksa dediğim gibi sıvı soğutma ile alaka bir sorun.Montajı falan düzgün ise eğer.

Çok fazla macun ve temizlik, tamir işi yaptım. İlk defa karşılaştığım bir problem. Macun da sorun yaşadığımı sanmıyorum, doğru taktığıma da eminim gibi. Yarın tekrardan soğutucuyu kontrol edeceğim. Garantiye göndermeden çözmek istiyorum bilgisayarla çalışma yaptığımdan.

Macun değiştirdin mi?

Arctis MX4 kullanarak değiştirdim, 2 hafta oluyor bakımını yapalı

Ya Macun iyi uygulanmadı, ya soğutucuyu tam takamadınız ya da soğutucu da bir sorun var. İlk ikisinden olmadığına eminseniz garantiye gönderebilirsiniz.

Macundan sorun olacağını sanmıyorum, takamamış olma ihtimalim az da olsa var ama sökmeden önce de yaşıyordum bu sorunu. 1 yıl boyunca yaşanmadı yani böyle bir sorun.

11.Nesil Intel gelmiş geçmiş en büyük beladır. Size tavsiyem bütçe var ise 3 fanlı sıvı soğutma tercih edin. Kasanızın modeli nedir hava akışı giriyor mu içine eğer bir sorun yoksa dediğim gibi sıvı soğutma ile alaka bir sorun. Montajı falan düzgün ise eğer.

Sistemimde kullandığım kasa "𝐓𝐡𝐞𝐫𝐦𝐚𝐥𝐭𝐚𝐤𝐞 𝐂𝐨𝐦𝐦𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐆𝟑𝟑", yeni yaşadığım bir sorun daha önceden sorunum yoktu, kasayla ilgili olacağını çok sanmıyorum.

Intel Extreme Tuning Utility programı ile de bakar mısın bir kardeşim.

Sol tarafta gözüktüğü gibi yüksek derecelere çıkıyor iniyor, neye göre değiştiği de garip. YouTube müzik açıyor arkaplana 100 dereceye çıkıyor.

1678377802014.png

Sistemimde kullandığım kasa "𝐓𝐡𝐞𝐫𝐦𝐚𝐥𝐭𝐚𝐤𝐞 𝐂𝐨𝐦𝐦𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐆𝟑𝟑", yeni yaşadığım bir sorun daha önceden sorunum yoktu, kasayla ilgili olacağını çok sanmıyorum.
Tekrardan montajlamayı deneyin belki soğutma bloğu tam oturmamıştır dediğim gibi 11.nesil ısı konusunda çok başarılı değil eğer ürün sıfır ise iade edip 3 fanlı sıvı soğutma tercih ederseniz sizin yararınıza olucaktır.

Tekrardan montajlamayı deneyin belki soğutma bloğu tam oturmamıştır dediğim gibi 11.nesil ısı konusunda çok başarılı değil eğer ürün sıfır ise iade edip 3 fanlı sıvı soğutma tercih ederseniz sizin yararınıza olacaktır.

1.5 yıllık kasa, soğutucuyu yeni almadım maalesef. Sıvı soğutmam ile ilgili ısınıyor diye arama yaptığımda benzer sorunu yaşamış birisini buldum, 1 yıl 3 ay kullanmış aynı sorunu yaşamış. Birisi pompa çalışmıyor olabilir demiş, daha önceden ısınma sorunu yaşamadığıma emin olduğum için soğutucudan çok şüpheleniyorum. Umarım başka bir şey ile ilgili değildir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı