Çözüldü 3060 boşta 80 derecede çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wwildpearr

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Hp Victus 16
Cpu : i7 14700HX
Gpu : RTX 4060 Mobile
Ram : 32gb DDR5
Storage : 1Tb nvme m2 ssd
Monitor : Gamebooster 23.8’’ 1ms 100hz

Keyboard: Glorious gmmk2 %96
ASUS TUF 3 fanlı 3060 12 GB kartım yüksüz PC de hiçbir şey yapılmıyorken %10 kullanımlarda 80-85 derece çakılı gidiyor. Afterburner'dan fanları fullesem de fanlar kendi kendine bir çalış bir dur yapıyor. Hatayı bir türlü çözemedim, BIOS'tan kaynaklı olabilir mi? BIOS'u da hiç bilmiyorum kurcalamaktan korktum.
image.jpg
image.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Afterburner silin ama hocam. Yani önce dilerseni Afterburner ayarlarını sıfırlayın ve sonra silin. Restart attıktan sonra bilgisayara GPU Tweak kurarsınız.
Orada da OC senaryoları var kartınıza zarar vermeyecek şekilde. Manuel ayar yapmak bazen kartlara da zarar verebiliyor, sistemin stabilitesini bozuyor. 4 5 FPS fazla olacak diye riske girmeye değmez.
Hocam sağ üstte çark simgesine tıkladığınızda ayarlar menüsüne gidersiniz. Orada genel sekmesi altında "Windows ile başlat" ve "simge durumunda başlat" seçeneklerini işaretleyin. Ayrıca "program başlatıldığında önceki ayarları uygula" diye bir seçenek daha var 2 3 altında. Onu da aktif edin. Sonra kaydet deyip ayarlar menüsünden çıkabilirsiniz.

Tekrardan çok teşekkürler basit bir şekilde sorunu tespit edip çözmüş oldum.

Başka konularda da yardıma ihtiyacınız olursa beni etiketleyebilirsiniz hocam.
Hocam ben Canlı kayıt için vmix kullanıyorum ancak asus tweak beraber çalışamıyor garip bir hata veriyor sizce bunu çözebilir miyim yoksa mecbur çalışırken asus gpu tweak ı kapatacak mıyım her seferinde

Technopat Haberler

Geri
Yukarı