i7-11700KF & RTX3070 sisteme güç gelmiyor

Paloniese

Yoctopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba,

Sabah bilgisayarımda normal işlerimi yaptıktan sonra genel temizliğe başladım. 500. kere yapmış olduğum macun değişimimi ve toz temizliğimi yaptım. Daha sonra her şeyi eskisi gibi toparladıktan sonra bilgisayarın düğmesine bastığımda hiçbir güç gelmediğini gördüm. ( fanlar, ışıklar hiç tepkime yok. )

Sanki elektrikler gitmiş gibi hiç elektrik almıyor kasa. Güç düğmesi bozulmuştur dedim kısa devre ile anakartın üzerinden başlatmayı denedim yine yok. Denediğim bütün yolları sırasıyla yazıyorum, her yolu denemeye hazırım.

• Ekran kartını, tek RAM ile çalıştırmayı, sıvı soğutmanın düzgün oturmasını hepsini denedim.
• Sorunun güç kaynağında olduğunu düşündüm, evde başka yoktu, gidip yeni güç kaynağı aldım.( sıfır aldım evet, o kadar sinirlendim. )

Sorunun anakartta olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir tamirciye vermek istemiyorum. Emin olursam anakarttan olduğuna sorunun, onun da sıfırını alırım. Bu konuda yardım istiyorum.

Bilgisayar özellikleri:

- MSI RTX 3070.
- Z490-A Pro anakart.
- 11700KF işlemci.

Daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa seve seve veririm. Teşekkürler.

En büyük önceliğim sorunu tespit etmek.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sıfır güç kaynağı alıp tekrar onunla denenmiş sonuç alınamamış.
İşlemci ve anakart Power Switch pinlerinin konumunun doğru olduğundan emin olun.
Hala sonuç alamazsanız anakartın garantisi varsa yetkili servise kargolayın.
Statik elektirik dolayısıyla anakartta kısa devre olmuş da olabilir.

Evet tek o kalıyor gibi geldi bana da. Hala garantisi olması lazım tek yol o gibi gözüküyor. Başka anakartımda yok deneyebileceğim. Anlamanın bir yolu yok sanırım?

işlemci'yi söküp taktın mı ?

işlemci tam takılmadığında da güç almıyor anakart
Sürekli macun değişimi yapıyorum. Tam takılmadı diyelim bişey oldu, hiç güç gelmez değil mi yine anakarta? İşlemci üstüne de yoğunlaşıp deneyebilirim çünkü. Ama sıkıntı şu macun fazla kalmadı. Macunsuz bir şekilde işlem yapabilir miyim, nasıl olmalı?

Evet tek o kalıyor gibi geldi bana da. Hala garantisi olması lazım tek yol o gibi gözüküyor. Başka anakartımda yok deneyebileceğim. Anlamanın bir yolu yok sanırım?

Direk MSI ile iletişime geçin 23.10.2023'te kargolayın anakartınızı.
Yaşadığınız sorunla ilgili not yazmayı da ihmal etmeyin.
Hatta video kayıt altına alın telefonunuzda dursun.
Doğrusu can sıkıcı bir durum Z490A-PRO anakartta böyle bir sorun yaşamak.

Yemin ediyorum öğlen 3 den beri yerde oturuyorum diz kapaklarım kırılacak yani.

En son onu yapacağım, başka arkadaşların çözüm önerileri de varsa denemek isterim.

Teşekkürler Alp.

Macunsuz da kullansan işlemciyi bir şey olmaz . gidip oyun falan açma tabi veya işlemciyi zorlayan programlar çalıştırma
Sorunun cevabı da evet anakarta hiç güç gitmez işlemci doğru takılmadıysa

arkadaşın dediği statik olayı da olabilir ama sabah 3ten beri çalışmıyormuş yani o zamana kadar 50 kere statiğini boşaltmışsındır.
güç kaynağının kablosunu çekip power tuşuna basılı tutup statik sıfırlama yapabilirsin bu arada

Yok olmadı onu da denedim, işlemci tam doğru pozisyonda sıkıntısı yok. Statik elektrik olayınıda denedim o da olmadı. Anakartı Amazon Almanya'dan satın almıştım 2021'de. 2 yıl dolmadı ama Türkiye'de garantiye girmiyormuş oda. Ankara'da güzel bir bilgisayarcı bulup götüreceğim artık yapacak bir şey yok gibi.

geçmiş olsun güzelim bilemedim ben de. anakarta kabloları takarken arkadan elinle desteklemeden mi taktın acaba. fazla bastırmamak gerekiyor anakart yamulunca içine gömülü olan bakır altın yollar hasar görmüş olabilir. macun değişimini yılda bir yapsan fazlasıyla yeterli. forumda herkes sürekli macun macun diyor anlam veremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…