Çözüldü i7 11800H ile RTX3070M darboğaz yapar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NecroBit

Megapat
Daha fazla  
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
M2 SSD 1TB Samsung
Ekran Kartı: RTX 3070 Laptop GPU
İşlemci: i7-11800H

Selamlar dostlar. Görseldeki değerlere göre sizce bir darboğaz sorunu söz konusu mu? Oyunda ekranı hızlıca hareket ettirdiğimde de yırtılmalar söz konusu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-01-08 005000.png
    99,4 KB · Görüntüleme: 271
Çözüm
@NecroBit sorunu çözebildinmi hocam son durum nedir?
Çözüldü hocam düzeltmem gerekiyordu benim hatam. Garanti kapsamında anakart değişimi yapıldı. Şimdi hem eskisinden çok daha iyi sıcaklık değerleri alıyorum, hem sorun ortadan kalktı. Tek sorun fan sesi, o da sinek problem fazla rahatsız etmiyor. İlgine sağlık
Dediğim gibi hocam. BIOS kaynaklı olduğunu düşünüyorum acaba servise gönderseniz düzgün BIOS'u onlar kursa?
Son yöntem de (Temiz format, hani şu 3 kere kurduğum) olmazsa ki kendileri Home sürümünü öneriyorlar. Zaten bu ayrı saçma. Ama tamam dedim ulan içimden bunu da yapacağım. yeter ki bir sebep doğsun. Hayır servise versem 2 hafta daha bekleyeceğim. Ben de mühendislik öğrencisiyim, bekleyen projelerim var. Boşa harcayacak zamanım yok daha fazla zaten 2 hafta kaybım var. Ellerim kırılaydı da göndermez olaydım servise ama işte termal yenileyecem diye vidasını yalama yapmıştım mecburdum.ç Bilgisayarcılara güven olmuyor malum. Çalacakları parça eski tip makineden olsa neyse de bunu veremezdim.

Hocam ara tatilde gönderseniz nasıl olur? o arada döner büyük ihtimal.

Her ne kadar seyahatçi de olmasan insan şöyle bir canavarı her yere götürmek istiyor. Masaüstü sistemleri ne bileyim. Oturduğumuz evler bile evli olmadığımız sürece bize ait sabit bir yer değil. İnsan sabit yeri olduktan sonra eşyalarını dizmek istiyor. Masaüstünü ancak o zaman düşünebilirim

Hocam ara tatilde gönderseniz nasıl olur? o arada döner büyük ihtimal.
Mesele ara tatil değil. Projeler bireysel projeler. Herhangi bir işte çalışmıyorum ama yakında başlayacağım. İnsan bir yerde de bu boşlukta kafa dağıtmak istiyor. Askerlik yeni bitti benim kafa hala davul gibi. Bir ağız tadıyla oyun oynayamıyorum.

Ben ailemle kalıyorum parayı yarı yarıya babam verdi bana kalsa kasa alacaktım. Her yere götürürsün dedi 6 aydır evden dışarı çok nadir çıktı. Yapacak bir şey yok.

Üzücü gerçekten hocam. Umarım çözersiniz dediğim gibi sizde BIOS kilitli değildir muhtemelen. Bu saflığı ancak Gigabyte yapar.

Umarız. Sen de ilgilendin baya sağolasın. Bir değişim olursa haber ederim.

FPS 80 ama hissiyat 50 demişsiniz aynı şey bende de vardı fTPM açınca oluyordu. En son beta BIOS kurarak çözdüm. W11 için lazımdı.

FPS 80 ama hissiyat 50 demişsiniz aynı şey bende de vardı fTPM açınca oluyordu. En son beta BIOS kurarak çözdüm. W11 için lazımdı.
Yani BIOS güncellediniz ve çözüldü doğru mudur?

Ne demek hocam. Keşke sorununuda çözebilseydik. Umarım değişim olur iyi günler.
Sağol hocam çözmüş kadar oldunuz. Tek başıma kafayı yiyordum. İyi günler, şimdilik

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sözde 180-200 FPS arası. Takılmalar malumun

Evet güncelleyerek çözdüm.Anakartının BIOS sürümlerine bak en son olan 2022 yılının 7. ayı ve sonrasında gelmişmi bir bak.Bu hata birçok markada (msi,gigabyte bunlarda gördüm)o tarihlerde düzeltilmiş.Sende fTPM tarzı birşey varsa şunlardan birini dene:
1-O ayar varsa ilk önce win10 kur sonra ayarı kapat.
2-Hatayı düzeltecek BIOS varsa kur yoksa bekle.

Sürümüm zaten güncel. fTPM'ye benzer bir ayar NVIDIA'da göremedim. TPM var o güvenlikle ilgili bambaşka bir ayar.

Hatayı düzeltecek BIOS kurabilmem için geçmiş sürümleri yükleyebiliyor olmam lazım ama ilginç bir şekilde eski sürüm BIOS'ları yükleyemiyorum. Setup tıklıyorum ve hiçbir şey olmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…