i7 11800H işlemci çok ısınıyor ve dengesiz

Kloox

Hectopat
Laptopumda Intel i7 11800H işlemci kullanıyorum. Aslında performans olarak bir sıkıntı yaşatmıyor ama rastgele zamanlarda derecesi birden tavan yapıyor. Örneğin sadece Google açıkken birden laptop uçak motoru gibi fan sesi çıkarmaya başlıyor ve derecelere baktığım zaman işlemci sıcaklığım 95-60-85-55-95 gibi git gelli derecelere çık in yapıyor. Ayrıca bazı oyunlarda sabit 97-98 derecelerde çalışıyor ama daha önce ne kapandığını gördüm ne de performansta bir sıkıntı yaşadım.
Termal macun daha yeni değiştim yaklaşık 1 ay oluyor. Eski macun 1 senelikti ama gene de dereceler ve sorunlar aynıydı bir şey değişmedi yeni macunla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok performans kaybeder. Mantikli bir öneri degil.
Bildiğim kadarıyla başkada bir öneri yok. Isınma sorunu olacak bir işlemci macun yeni değişmiş turbo boost genel olarak ısınmaya davatiye cıkaran bir özellik. Sizin öneriniz nedir acaba ?

Güç planını dengeliye alın. 97-98 derece normal değil undervolt yapabilirsiniz.

Performansta bir düşüş yaşamak istemiyorum. Ayrıca bilgisayarı birkaç senedir kullanıyorum ve aslında sürekli bu derecelerde uzun saatler çalıştığı oluyor ama daha ne mavi ekrandır ne kendiliğinden kapamadır hiç öyle bir sorun yaşamadım.

Zaten öyle bir sorun yaşamazsın. Sen bize nasıl düşürebilirim diye sormussun. Cözümler performansta kayıp yaşacağın şekilde olacaktır elbet.

Bildiğim kadarıyla başkada bir öneri yok. Isınma sorunu olacak bir işlemci macun yeni değişmiş turbo boost genel olarak ısınmaya davatiye cıkaran bir özellik. Sizin öneriniz nedir acaba ?
Performansta sıkıntı yaşamak istemediğimden yüksekte tutuyorum ama boştayken bile böyle yüksek dereceler aklıma virüs gibi farklı şeyler getirdi. Taramalarda genel olarak hiç bir şey bulunamıyor ve ayrıca normalde de internetten çok nadir dosya indiren birisiyimdir.

Zaten öyle bir sorun yaşamazsın. Sen bize nasıl düşürebilirim diye sormussun. Cözümler performansta kayıp yaşacağın şekilde olacaktır elbet.
Ben daha çok bir hatadan dolayı veya bir sıkıntıdan dolayı kaynaklanıyorsa çözmek için sordum. Onun haricinde performansı dediğim gibi değiştirmek istemiyorum.

Bulunduğun yer, konum, bilgisayarı koyduğun yer, hava akışı etkin olacak şeyler. Laptop kullanıyorsun üstüne normal değerler. Kullandığın işlemci güçlü bir işlemci.

Bildiğim kadarıyla başkada bir öneri yok. Isınma sorunu olacak bir işlemci macun yeni değişmiş Turbo Boost genel olarak ısınmaya davatiye cıkaran bir özellik. Sizin öneriniz nedir acaba?

Undervolt ve termalpad önerisi zaten verilmiş.
Bilmiyorum farkinda misiniz ama bahsettiginiz ozelligi kapatinca islemci GHz'i yari yariya dusuyor. Öneriniz araba 100km/h giderken hararet yapiyor diyen kisiye 50km/h git demekten farksiz.

Bulunduğun yer, konum, bilgisayarı koyduğun yer, hava akışı etkin olacak şeyler. Laptop kullanıyorsun üstüne normal değerler. Kullandığın işlemci güçlü bir işlemci.

Sadece Google acikken 95 derece görmesi normal degerler mi?

İcinde önemli bir şey yoksa virus ihtimaline karsin format deneyip son çare olarak servise göndermeniz daha doğru olacaktir.

Güç planını dengeliye alınca, undervolt yapınca zaten herhangi bir düşüş olmuyor. Aksine sıcaklık daha iyi olduğu için performans artıyor. Herhangi program açtığında fanların aniden yükselmesinin nedeni ise muhtemelen güç planı yüksek performansta olduğu için. Dengeliye alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…