i7 11800h laptopta oyun esnasında GPU kullanımı %99'dan %10-15'e düşüyor

ozan_veteran

Femtopat
Katılım
1 Şubat 2022
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, ben 36 yaşında bir oyun tutkunuyum.

3 hafta önce bir Gaming laptop satın aldım ve işten geri kalan zamanda oyun oynamayı düşünüyordum. Lisanlı orijinal Windows kurup bütün sürücü güncellemeleri yaptım.

Sevgili arkadaşlar, iş için günlük kullanımımda bilgisayarımdan inanılmaz memnunum. Fakat ne zaman oyunlara girsem bir süre sonra %99 GPU kullanımı %10 -20 -30 gibi değerlere düşüp dalgalanıyor ve asla olması gereken yere gelmiyor. Oyun zevkim zehir oluyor. Sürekli donuyor sanırım siz FPS düşmesi diyorsunuz. Kapatıp uyuyorum ama canım çok sıkılıyor. GPU sıcaklığım asla 75'i geçmiyor ve soğutucu da kullanıyorum. Bilgisayarımın bu sıkıntıları yaşarken hissiyat olarak normal ısıda.

Bu forumda çok ilgili arkadaşlar olduğunu gördüm. Bilgilerinizi paylaşmaktan çekinmeyin. NVIDIA Denetim Masası'ndan harici ekran kartını kullan gibi ayarlar ve GeForce Experience'dan oyun optimize ayarları falan da yaptım. Yaşadığım sorun her türlü grafik ayarında yaşanıyor.

Intel Core i7 11800h.

16 GB tek kanal Crucial 3200 MHz DDR4 RAM.

1TB SATA SSD.

NVIDIA RTX3050.

144 Hz ekran.

iyi akşamlar dilerim.
 
Anladığım kadarı ile Monster Abra serisinden bir Laptop'a sahipsiniz. Aynı sorun yakın zamanda arkadaşımın başına geldi. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Bildiğimiz bilmediğimiz birçok şeye başvurduk fakat sonuca ulaşamadık. Aslında basit bir hata ya da yanlış yapılmış bir şeyden kaynaklı olduğunu da tesadüfen bulduk. Yanlış hatırlamıyorsam Monster'ın FN kombinasyonları ile bazı modları var. Sessiz mod, performans modu veya adları her ne ise. Mantık olarak performans modunda en üst seviye performans sağlaması gerekirken aynı sizin de yazdığınız gibi oyun ilk açıldığında GPU kullanımı tamken birden düşüyor ve asla da yükselmiyordu. Sanki darboğaza düşermiş gibi bir izlenim yaratıyordu. Bu modlar arasında denemeler yapın. Bunu yaparken Afterburner programı açık olsun ve değerleri izleyin. Modlar arasında en sorunsuz mod hangisi ise onunla devam edin. :D Komik duruyor ama maalesef durum böyle. Ben tabii iade veya servis taraftarıyım.
 

Geri
Yukarı