Bende i7 11800H işlemcili bir model kullanıyorum(t7 25.1). Sıcaklık konusunda sana iki önerim olacak.
Birincisi:
T7 25.1 modeli kullanan arkadaşlarla bir Telegram grubumuz var, o grup için yaptığım undervolt ve işlemci hızlarını belirleyecek cihazı mümkün olduğunda en serin şekilde nasıl kullanabileciğimizi anlattığım bir videom var. Birçok kişi işe yaradığını söylüyor. İncelersen belki senin de işine yarar.
Ben -100 mv Core -70mv cahce ayarlayarak kullanıyorum. Ancak en uygun değeri kendin deneyerek bulman lazım. Video da i7 11800H için en idael değerin -60 mv olduğunu söylüyorum ancak her çipte durum farklı. Bu yüzden sende deneyerek bulmalısın.
Bahsettiğim video:
İkinci önerim ise kullandığın macun. Normal macunlar laptoplarda en kalitelisini bile kullansan çip ile bloğun arasından sızıyor ve aradaki macun miktarı azalabiliyor. Buna pump out deniyor. Bu durumda çiplerin sıcaklığını soğutucu bloğa transfer etmek zorlaşıyor. Macunu yenilesen bile aradan bir ka. Hafta zaman geçince sıcaklıklar yine yükseliyor. Bunu bizzat deneyimledim.
Bu durum faz değişimli bir termal pad olan Honeywell ptm 7950 ile bayağı azalıyor. Forumda Honeywell ve pump out hakkında konular mevcut. Bazılarının linkini ve bu konu ile ilgili videoyu da aşağıya bırakıyorum. Umarım içine yarar.
PUMP OUT
HONEYWELL 1 HONEYWELL 2