Oneboard nedir? GHz değeri aynı. Çekirdek sayısı farklı mıdır?U ve p arasında onboard farkı var sanırım onun haricidinde güç tüketimleri benzer.
Hocam iki laptop var 32 GB ram 1 TB SSD İntel İris Xe ve i7 işlemci var sadece nesilleri farklı arada 800 lira fark oynuyor.U serisinin güç tüketimi çok daha düşük oluyor fakat performans açısından yüksek beklentilere girmemek gerekiyor. Kullandığınız platforma göre P serisi tercih edilebilir. 2 çekirdekte performans ihtiyacınızın tamamı karşılanamayabilir fakat 4 çekirdek tarafta bayağı fark oluşturacaktır. Ayıca cache bellek boyutunda da fark var. Valorant gibi işlemci tabanlı çalışan oyunlarda bayağı etkiliyor. Amacınız oyun oynamak değilse ve günlük işleriniz için kullanacaksanız batarya ömrü için 1255u tercih edebilirsiniz.
Oneboard nedir? GHz değeri aynı. Çekirdek sayısı farklı mıdır?
İki işlemci içinde de aynı paylaşımlı ekran kartı var.Fiziksel olmayan ekan kartı vardır bazı işlemcilerde, ona onboard denir ve laptoplar için aşırı tavsiye ederim. (Intel onboardları genelde Windows'a Excel vb hafif programlara bakar.)
Hocam iki laptop var 32 GB RAM 1 TB SSD Intel İris Xe ve i7 işlemci var sadece nesilleri farklı arada 800 lira fark oynuyor.
Laptop için i7 1255u ve i7 1260p arasında yadsınamaz bir fark var mı?
Anladım. O kadar da büyük bir fark yok anlaşılan. Güç tüketimi daha az olduğu için 1255u tercih edeceğim sanırım. Olumlu mudur?Intel Core i7-1255u ve 1260p arasında güç tüketim farkı var u modelleri biraz daha fazla pil ömrü sunarken performans biraz daha az 1260p ye göre.
Anladım. O kadar da büyük bir fark yok anlaşılan. Güç tüketimi daha az olduğu için 1255u tercih edeceğim sanırım. Olumlu mudur?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.