Çözüldü i7-12600K sistem yavaş açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YAVUZKAGAN

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
2x8 3600mhz DDR4
SSD veya HDD modeli
SEAGATE 520 500GB
Ekran kartı
MSI RTX3060
Anakart
msi pro b660 m-a
İşlemci
12600K
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarım özelliklerine göre çok yavaş açılıyor. Yardımcı olabilir misiniz?
  • 12600K ve MSI CoreLiquid p240.
  • MSI Pro B660M-A
  • Seagate FireCuda 520 500GB.
  • MSI Gaming X RTX3060.
BIOS ve SSD Firmware'si güncel, MSI fastboot açık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarında çok program var mı? Başlangıç programları çok fazlaysa ondan dolayı yavaş açılır. Göreceğin yer ise görev yöneticisine gir üst tarafta başlangıç sekmesinden göreceksin.

Diğer düşüncem ise virüs varsa da bundan kaynaklı olabilir. Bilgisayarını Malwarebytes ile taramanı öneririm. Windows Defender kullanıyorsan ona hiç güvenme hiçbir şey yakaladığı yok.

Merhaba arkadaşlar, bilgisayarım özelliklerine göre çok yavaş açılıyor. Yardımcı olabilir misiniz?
  • 12600K ve MSI CoreLiquid p240.
  • MSI Pro B660M-A
  • Seagate FireCuda 520 500GB.
  • MSI Gaming X RTX3060.
BIOS ve SSD Firmware'si güncel, MSI fastboot açık.

SSD'nin testlerini atabilir misin? CrystalDiskInfo ve CrystalDiskMark testlerini atabilir misin?

Bilgisayarında çok program var mı? Başlangıç programları çok fazlaysa ondan dolayı yavaş açılır. Göreceğin yer ise görev yöneticisine gir üst tarafta başlangıç sekmesinden göreceksin.

Diğer düşüncem ise virüs varsa da bundan kaynaklı olabilir. Bilgisayarını Malwarebytes ile taramanı öneririm. Windows Defender kullanıyorsan ona hiç güvenme hiçbir şey yakaladığı yok.
Tüm başlangıç programları kapalı.Virüs olduğunu sanmıyorum Kaspersky yüklüydü o mu yavaşlatıyor acaba diye silmiştim.Temiz kurulum yaptığından beri Karspersky yüklü.

Bu benim telefondaki hesabım

SSD'nin testlerini atabilir misin? CrystalDiskInfo ve CrystalDiskMark testlerini atabilir misin?

5000 MB/s okuma 2400mb/s yazma veriyor. Vadedilen değeri karşılıyor.

Bu arada moderatörün dikkatine 12600K i7 değil i5 ancak 6p+4e çekirdekli.

Tüm başlangıç programları kapalı. Virüs olduğunu sanmıyorum Kaspersky yüklüydü o mu yavaşlatıyor acaba diye silmiştim. Temiz kurulum yaptığından beri Kaspersky yüklü.

Bu benim telefondaki hesabım.

5000 MB/s okuma 2400mb/s yazma veriyor. Vadedilen değeri karşılıyor.

Bu arada moderatörün dikkatine 12600K i7 değil i5 ancak 6p+4e çekirdekli.

Bende de Kaspersky Total Security var. Kaspersky PC'yi kastıran bir program değil. Ama Kaspersky, Malwarebytes'ın yakalayabildiğini yakalayamıyor. Kaspersky ile birlikte Malwarebytes gibi yazılıma ihtiyaç duyuyoruz. Malwarebytes pahalı olduğu için ben gridinsoft anti-malware programı kullanıyorum. O da iyi. O yüzden Malwarebytes ile yine de taratmanızda fayda var. Bilgisayarınız kaç Dk'da açılıyor. O diyeceğiniz süre kime göre yavaş kime göre hızlı. Samsung 970 Pro 512 GB 3500MB/S okuma/2300MB/S yazma hızı var benim PC'nin masaüstüne gelme süresi 33 saniye. Intel RST'nin açılması geç sürdüğü için onunla birlikte 2Dk'yı buluyor. Denetim masasısından, güç seçenekleri, sol köşede güç düğmelerinin neler yapacaklarını seçin bölümüne gelin. Orada hızlı başlatmayı aç kutucuğu seçili mi kontrol edebilir misiniz? Bilgisayarın açılma hızı işlemciden kaynaklı değildir. SSD kaynaklıdır ağırlıklı olarak. Donanımdan önce aşağıdakini sormak isterim.

Windows USB'si hazırlarken Rufus programı ile UEFI Windows USB'si hazırladınız mı? Yavaş açılmasının diğer bir kaynağı ise Windows'u UEFI olarak mı kurdunuz? PC'yi açarken anakart ekranından sonra gelen Windows başlama ekranında Windows logosunun yerine anakartınızın logosu geliyorsa onda bir sorun yoktur. Windows'un logosu görünmemesi lazım. Umarım anlatabilmişimdir. Bazen atlanabiliyor bu detay. Bir de hangi Windows kullanıyorsunuz?

Bende de Kaspersky Total Security var. Kaspersky PC'yi kastıran bir program değil. Ama Kaspersky, Malwarebytes'ın yakalayabildiğini yakalayamıyor. Kaspersky ile birlikte Malwarebytes gibi yazılıma ihtiyaç duyuyoruz. Malwarebytes pahalı olduğu için ben gridinsoft anti-malware programı kullanıyorum. O da iyi. O yüzden Malwarebytes ile yine de taratmanızda fayda var. Bilgisayarınız kaç Dk'da açılıyor. O diyeceğiniz süre kime göre yavaş kime göre hızlı. Samsung 970 Pro 512 GB 3500MB/S okuma/2300MB/S yazma hızı var benim PC'nin masaüstüne gelme süresi 33 saniye. Intel RST'nin açılması geç sürdüğü için onunla birlikte 2Dk'yı buluyor. Denetim masasısından, güç seçenekleri, sol köşede güç düğmelerinin neler yapacaklarını seçin bölümüne gelin. Orada hızlı başlatmayı aç kutucuğu seçili mi kontrol edebilir misiniz? Bilgisayarın açılma hızı işlemciden kaynaklı değildir. SSD kaynaklıdır ağırlıklı olarak. Donanımdan önce aşağıdakini sormak isterim.

Windows USB'si hazırlarken Rufus programı ile UEFI Windows USB'si hazırladınız mı? Yavaş açılmasının diğer bir kaynağı ise Windows'u UEFI olarak mı kurdunuz? PC'yi açarken anakart ekranından sonra gelen Windows başlama ekranında Windows logosunun yerine anakartınızın logosu geliyorsa onda bir sorun yoktur. Windows'un logosu görünmemesi lazım. Umarım anlatabilmişimdir. Bazen atlanabiliyor bu detay. Bir de hangi Windows kullanıyorsunuz?

Başlığa yazmıştım ama moderatör silmiş 20sn kilit ekranına gelme süresi. MSI logosu geliyor BIOS'tan ayarladım. Windows 11 Pro lisanslı kullanıyorum.UEFI kurdum.

Son düzenleme:
20sn çok iyi bir süre. Bundan daha kısa bir süre olamaz ki. Bende 2-3dk sürüyor anladım masaüstüne gelme süresini.

Bir arkadaşa PC almıştık WD Green 480GB meşhur bir SSD vardı adını hatırlamıyorum ama okuma hızı 2400mb/s idi bilgisayar o kadar hızlı açılıyor ki BIOS'a girmek için tuşa basıcak zaman olmuyordu. 3-5Sn'de açılıyordu. İşlemci R5 5500 anakart Gigabyte b450.ben de onun gibi bekliyordum benimki çok daha iyi.Neden yavaş açılıyor anlamadım.(onunki niye çok hızlı onu da anlamadım)

Bende Samsung EVO 256 GB SSD, R5 3500X 16 GB RAM var. 6.5 saniyede açılıyor. Sende bir problem var.

Benim başlangıçta çok program açılıyor ve kendim güç seçeneği kısmından hızlı başlatma seçeneğini kapalı kullanıyorum. ASUS'un servisleri çok sapıtıyor hızlı başlatmayı açtığımda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı