i7 12700 işlemci ısınıyor

pusat1249

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Adata 16GB 5200MHZ CL 38
SSD veya HDD modeli
Adata 512 m2+1tb wd hdd
Ekran kartı
zotac rtx3070
Anakart
z690 torpedo
İşlemci
i7 12700

Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni geldim. Uzun zamandır bilgisayar toplamak istiyordum, sonunda topladık ama değerler sizce normal mi? Öncellikle Skylake 6. Nesil den 12. Nesile geçiş yaptım. Monster aryond 2k 165hz monitörüm var ama ısınma değerleri ve güç tüketimleri normal değil gibi geldi bana. 60FPS sabitleyince bir tık düştü sıcaklık ve tüketim değerleri. BIOS güncellemeside yaptım ayrıca. Yazılımsal bir sorun mu acaba? Ne yapmam gerekiyor? 60FPS sabitleyince 4 çekirdek kullanıyor diğerleri 0 olarak gösteriyor MSI Afterburner, ısınması kasaya dokununca bile fark ediyor. Ek olarak xmp 5200mhz alınca belli bir süre sonra sistem kendini kapatıyordu o yüzden 4800mhz olarak kullanıyorum, yeniden başlatma gibi sorunu yok. GTA 5 ve God of War oyunların değerlerini görebilirisiniz.

Bilgisayar Sistemim
i7 12700 (Stok Fan)
MSI Z690 Torpedo
16GB Adata DDR5 5200MHZ Ram
Zotac White Edition RTX 3070
Dark N10 Kasa+750watt güç kaynağı 80+ Bronze
Win 10 Pro

Turbo modu kapatıp sıcaklığı azaltabilirsiniz onun dışında aynı düşüncedeyim acilen stok fan değişilmesi lazım.

anladım arkadaşlar, ne önerirsiniz peki? LGA 1700 soketinede pek alternatif yok gibi görünüyor. Sıvı soğutmalar çok pahalı, hava soğutma mı alıyım o zaman? F/P ürünü var mı?

PC toplarken en dikkat edilmesi gereken noktalardan biri CPU soğutucu tercihi fakat ne yazık ki talihsizlik edip stok fan kullanmışsınız. Kaliteli kule tipi veya sıvı soğutma tercih edip aynı şekilde ucuz olmayan piyasada kaliteli olan termal macunlardan kullanın. Her ne kadar Intel 100 dereceye kadar dese bile masaüstü işlemci için yüksek değerler.

Çözünürlük eğer 1080p ise 2k'ya çekip bir süre öyle takılın. Biraz daha CPU kullanımını azaltabilir ve sıcaklık bir tık daha düşebilir.

Soğutucu
Termal Macun

monitör 2k zaten fps sabitledim 60 olarak anca öyle kendine geldi de yinede yüksek değerler. F/P ürün var mı acaba LGA 1700 soketi için?

Tahmini bir bütçe belirtir misiniz?
1000tl geçmesin ya zaten çok masraf yaptım ama alacağım ürün ne kadar düşürür sıcaklığı yani fps 165HZ 2K çözünürlükte çok sorun yaratır mı? Monitör gerçekten çok sağlam ama sıcaklığı düşürmem gerekiyor. Sıvı soğutmanın bakımı falan var mı tam bilmiyorum ama hava soğutmalarda sanırım lga 1700 kit kullanılıyormuş örneğin Artic Freezer serisinde. Bunlar nasıl acaba? Başka ne alabilirim?

şimdi gördüm teşekkür ederim bende o siteye bakıyordum,

Arctic Freezer 34 eSports DUO bu ürün nasıl peki? pek bir fiyat farkı yok aralarında, ayrıca lga 1700 kiti almak gerekiyor değil mi?​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…