i7 12700F - RTX 4060 Ti sistem alınır mı?

themtopat

Centipat
Dostlar hepinize merhaba. Bir PC toplayacağım, bütçe kısıtlamam olarak monitör klavyesiz 45k civarı olmasını uygun gördüm. Tek sıkıntı seçtiğim parçaların optimizasyon problemi yaşamasından korktuğum için foruma danışmak istedim. Bilgili birileri yardımcı olabilirse çok memnun olurum. Parçalar tek tek şu şekilde:

İşlemci:

INTEL Core i7 12700F 3.6GHz 25MB Önbellek 12 Çekirdek 1700 10nm İşlemci

RAM:

GSKILL 16GB Ripjaws S5 5600Mhz CL46 DDR5 Siyah Single Kit Ram

Ekran Kartı:

ASUS GeForce RTX 4060 Ti DUAL OC EVO Edition 16GB GDDR6 DLSS 3 128 Bit Ekran Kartı

Bilgisayar Kasaları:

CORSAIR 3000D AIRFLOW 650W 80+ Bronze RGB Tempered Glass USB 3.2 Siyah ATX Mid Tower Kasa

İşlemci Soğutucular:

CORSAIR H100 RGB 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu

SSD

Kingston 1TB NV3 Gen4x4 NVMe M.2 SSD (6000MB Okuma / 4000MB Yazma)

Linki ise şurada, özelleştirmeleri yapmış halimle alacağım: https://www.itopya.com/modart-x22-i...1-26841_1-27188_1-14593_1-26550_1#kategori_10

Hocam ram asiri kotu, marka olarak degil fakat ozellik olarak. 6000 mhz cl30 varsa sec. Bu butceye bu ekran kartından daha iyi ekran kartli sistem bulursun. Nvidia, intel, amd takintin var mi? 4060 ti secmenin ozel bir sebebi var mi? Tabularin varsa bastan soyle ona gore yardimci olalim, sonra zaman kaybi oluyor :)

Hocam ram asiri kotu, marka olarak degil fakat ozellik olarak. 6000 mhz cl30 varsa sec. Bu butceye bu ekran kartından daha iyi ekran kartli sistem bulursun. Nvidia, intel, amd takintin var mi? 4060 ti secmenin ozel bir sebebi var mi? Tabularin varsa bastan soyle ona gore yardimci olalim, sonra zaman kaybi oluyor :)
İntel olsa daha memnun olurum ama dengi olacak, fiyatı artırmayacak ryzen sistemler de benim için sorun olmaz. Ekran kartını 4060ti seçme nedenim hem eski teknoloji olmaması hem de 4070lik bir bütçeye çıkmak istememem. Çıkacak yeni oyunları da kaldırabilsin isterim. Ekran kartında nvidia tercihim var. En iyisini değil de beni götürecek, para vermişken bana yetecek bir makine arıyorum. Klavyem ve monitörüm olmadığı için bütçeyi kısık tuttum biraz. Bu sistem, eğer optimizasyon sorunu olmayacağını bilirsem bana çok müsait hemen almaya da hazırım. Sitede GSkillin (32gb Trident Z5 6000Mhz CL30) dediğiniz özelliklerinde bir ram daha var. Fiyatı biraz artırır benim için ama gerekli derseniz tercihimi o yönde yapabilirim. Çok teşekkürler ilgilendiğiniz için.

Çoklu çekirdek kullanan programlarla işiniz yoksa bence 4070 Super bütçeside 4060 Ti almayın hocam. 35k bandında boş 4070 Super sistemler çıkıyor, bekleyip onları opsiyonlayarak alsanız sizin için çok daha iyi olur.

Attığınız sistemin opsiyonsuz hali de bayağı pahalı geldi bana.

Çoklu çekirdek kullanan programlarla işiniz yoksa bence 4070 Super bütçeside 4060 Ti almayın hocam. 35k bandında boş 4070 Super sistemler çıkıyor, bekleyip onları opsiyonlayarak alsanız sizin için çok daha iyi olur.

Attığınız sistemin opsiyonsuz hali de bayağı pahalı geldi bana.
hocam açıkcası daha fazla fikir değiştirmek pek istemiyorum. ederine göre pahalı olması benim için sıkıntı değil bu haliyle sistemimde sorun yaşar mıyım (optimizasyon problemleri ya da başka tür problemler) yaşamaz mıyım bu konuda bilginiz var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı