i7 12700F vs i5 13600KF

250W kullaninca evet. Render için kim 250W kullanim ister? Sen istersen sorun yok.

12700F'de öyle az güç tüketen bir işlemci değil. Boost değerleri 180W'a kadar çıkıyor. Şahsen bende 13600K var 200Win üstüne çıkamadım, öyle her soğutucu ile de çıkılmaz zaten. Stok hali ile de daha fazla performans veriyor, çünkü tekli çekirdekleri daha güçlü ayrıca fazladan 2 çekirdeği daha var.

Bu testlere bakarsanız 12700F değil 12700K'den da iyi olduğunu görebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

12700F'de öyle az güç tüketen bir işlemci değil. Boost değerleri 180W'a kadar çıkıyor. Şahsen bende 13600K var 200Win üstüne çıkamadım, öyle her soğutucu ile de çıkılmaz zaten. Stok hali ile de daha fazla performans veriyor, çünkü tekli çekirdekleri daha güçlü ayrıca fazladan 2 çekirdeği daha var.

Bu testlere bakarsanız 12700F değil 12700K'den da iyi olduğunu görebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu arkadaş çıkmış işte.

Bu arkadaş çıkmış işte.

Maalesef bu absürt güç tüketimi, anakart üreticilerinin bazı modellerde tehlikeli sayılabilecek PL1 ve PL2 değerlerini stok olarak ayarlamasından kaynaklı. MSI MAG Z790 Tomahawk anakartımda 13600k ile yaptığım ilk R23 Multi-Core testinde 250+ watt ile birkaç saniye de 100 dereceyi görmüştüm. Undervolt yaparak aynı frekans değerlerinde, daha yüksek R23 Multi-Core puanıyla 160-170 watt ile 70 derecede sağlıklı çalışıyor. Arkadaşında dediği gibi Intel 13600k için güç tüketimini 181 watt olarak belirlemiş fakat anakartların değişken güç profilleri nedeniyle böyle durumlar yaşanabilmekte.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı