i7 12700H mobil işlemciye doğru şekilde termal macun uygulaması nasıl yapılır?

the jaja

Kilopat
RAM
16 GB 3200 Mhz
Anakart
MSI
Arkadaşlar MSI GL76 model bilgisayarıma MX-4 termal macun uygulaması yapmak istiyorum.
Fakat işlemci üzerinde 2 adet silikon var bazı videolarda bir kısma termal macun uygulanırken diğer kısma termal macun uygulanmıyor.
Nedenini kimse belirtmemiş ben de uygulama yapmadan önce size sorayım dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1699370610902.png

Bu fotoğrafta termal amcun uygulanacak 2 yer var 1i işlemci diğeri ekran kartı. soldan gelen tekli bakır borunun bağlı olduğu yerde mosfetler yada vram olması lazım onlara termal pad konuyor.

Eki Görüntüle 2006375
Bu fotoğrafta termal amcun uygulanacak 2 yer var 1i işlemci diğeri ekran kartı. soldan gelen tekli bakır borunun bağlı olduğu yerde mosfetler yada vram olması lazım onlara termal pad konuyor.
Cevabın için Tesekkür ederim ,Hallettim bakır boruları söküp incelediğimde soğutucu bloğun yalnızca sol taraftaki silikon parçaya denk gelebildiğini gördüm yani sağ taraftaki silikon parçaya termal macun sürsek bile soğutucu blok üzerine basmadığından termal macun sürmenin bir anlamı yokmuş MX-4 termal macun uyguladım 10 derece fark etti :)

Dosya Ekleri

• 20231105_012710.jpg
    20231105_012710.jpg
    308,9 KB · Görüntüleme: 28
Cevabın için Tesekkür ederim ,Hallettim bakır boruları söküp incelediğimde soğutucu bloğun yalnızca sol taraftaki silikon parçaya denk gelebildiğini gördüm yani sağ taraftaki silikon parçaya termal macun sürsek bile soğutucu blok üzerine basmadığından termal macun sürmenin bir anlamı yokmuş MX-4 termal macun uyguladım 10 derece fark etti :)
Eline sağlık hocam güzel olmuş, eğer riski göze alırım diyosan ilerde sıvı metal uygulamanı öneririm en az -20 derece etkiler bide termal macun değiştirmene gerek kalmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı